Slaap lekker Bijbel

Inhoud

Dit prachtige prentenboek van Vanessa Carol (tekst) en Fabiono Fiorin ( illustraties) vertelt tien bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. De verhalen van  onder andere Jozef, Daniël, Jona en de verloren Zoon worden  op een eenvoudige, vriendelijke manier verteld. Zo raken kinderen vertrouwd met de Bijbelverhalen en komen de verhalen dichtbij.

Vormgeving en illustraties

De originele en prachtig geïllustreerde titel van dit boek springt er uit. Het  nodigt direct uit om door te bladeren. De illustraties zijn helder en rijk van kleur. De illustraties en de tekst vormen een mooie eenheid.. De bladzijden stralen rust uit omdat er gekozen is voor dezelfde, vaste indeling van tekst en illustraties. Er is gekozen voor een duidelijk, leesbaar lettertype. De verhalen zijn kort en bondig. De indeling van de hoofdstukken  is overzichtelijk.

Taalgebruik

De schrijfster wisselt dialogen en beschrijvingen af. De dialogen zijn levendig en origineel. Ze gebruikt korte zinnen en begrijpelijk taalgebruik.

Doelgroep

Dit prentenboek is geschikt voor (jonge) kinderen om voor te lezen en om zelf te lezen. Ook volwassenen zullen zeker genieten van dit mooie boek.

Oordeel

‘Verhalen voor het slapen gaan’, dat zijn het zeker! Wat is er mooier dan op schoot voorgelezen te worden  en samen de dag af te sluiten. Deze tien verhalen brengen de Bijbel dichterbij!

EW

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Slaap lekker Bijbel

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

139
139

Uitgeverij:

Callenbach
Callenbach

Prijs:

16,99
16,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.