Raket naar de maan

Reis in dit boek mee naar de maan, met Eddy en Debbie. Een grappig, ontwapenend verhaal over reizen & heimwee. Erg leuk geïllustreerd en ingekleurd door de auteur/illustrator/uitgever. Heel geschikt om met jonge kinderen te gebruiken en samen over te praten, als je werkt over het thema ‘reizen’ en ‘heimwee’.

Inhoud
Reis mee naar de maan met Eddy en Debbie. Zie hoe de aarde kleiner en kleiner wordt, ontdek nieuwe planeten en voel hoe je zweeft! Michel de Boer weet de jonge astronauten te boeien door zijn prachtige illustraties en heldere teksten. Maar ook als je geen astronaut wilt worden, is het een heerlijk om in de wereld van de maan te duiken.
Maar het zijn niet alleen de weetjes over de planeten en de maan die Michel de Boer wil overbrengen; door het verhaal heen ontdekken de kinderen ook wat heimwee is. Wat blijkt? Ook de stoere Eddy heeft heimwee en dat gevoel mag er gewoon zijn.

Vormgeving en illustratie
De titel van dit boek is kort en krachtig en nodigt uit tot verder lezer. De ondertitel Op de maan voelt alles lichter, behalve heimwee, is goed gekozen en geeft het prentenboek net dat beetje meer dan alleen kennisoverdracht.
De illustraties zijn rustig, helder en rijk van kleur. Eddy en Debbie zijn duidelijke personages, jonge kinderen vinden vast en zeker een stuk herkenning in hen. De illustraties en de tekst vormen een mooie eenheid. De bladzijden stralen rust uit omdat er gekozen is voor dezelfde, vaste indeling van tekst en illustraties. Er is gekozen voor een vrolijk maar duidelijk, leesbaar lettertype. Doordat er gekozen is om af te wisselen in grootte en kleur van de letters, wordt het een vrolijk geheel. Michel de Boer weet avontuur en emoties goed bij elkaar te brengen.

Taalgebruik
Michel de Boer gebruikt korte zinnen en begrijpelijke taal. Op een originele manier legt hij nieuwe woorden (krater, zweven) uit.

Doelgroep:
Kinderen vanaf een jaar of zes zullen graag op avontuur gaan met Eddy en Debbie. Een klein beetje kennis van het planetenstelsel is wel handig, trouwens. Een mooie gelegenheid om daar eens over te vertellen! Ook volwassenen zullen genieten van dit boek.

Oordeel:
Raket naar de maan is een prachtig geïllustreerd prentenboek; door mee te gaan op ontdekkingsreis doen jonge lezers nieuwe ervaringen op. Jonge kinderen vinden misschien herkenning bij Eddy die heimwee krijgt en ontdekt dat dat helemaal niet gek is.

De weetjes over heimwee achterin het boek van klinisch psycholoog Linda Klein zijn zeker een meerwaarde voor ouders/verzorgers en hun kinderen. Een prachtig geheel van avontuur en emoties. Allebei mag het er zijn!

EW

  

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Raket naar de maan

Jaar van uitgave:

2019

Aantal pagina’s:

32

Uitgeverij:

Buddybooks

Prijs:

6,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.