De Ark van Noach redt alle dieren

Prachtig geillustreerd prentenboek waarin Kirsten Boie op geheel eigen wijze het verhaal van Noach vertelt. Ze laat zien ‘Waarom muggen steken, slakken sla eten en er regenbogen zijn’’. Wolf en haas verdringen zich voor de deur van de ark, de giraffe trapt bijna op meneer en mevrouw Slak en Noachs zoon Jafet smokkelt muggen en bijen mee op de ark. Na een lange periode vol water verschijnt er uiteindelijk toch een regenboog aan de hemel. 

Inhoud

In dit prachtige prentenboek van Kirsten Boie en Regina Kehn, komt het bekendste Bijbelverhaal tot leven. Ook in dit verhaal mogen alle dieren mee in de ark. Kirsten Boie schrijft vanuit de ‘alwetende ’verteller. Ze beschrijft de dieren met veel humor: Zo smokkelt Jafeth, de zoon van Noach, muggen mee de ark in en slakken worden‘slome duikelaars’ genoemd. Wolf en haas verdringen zich voor de deur van de ark en de giraffen moeten opletten dat ze anderen niet vertrappen. Kirsten beschrijft mooie, alledaagse dialogen tussen de mensen en God. Na een lange periode vol water verschijnt er uiteindelijk toch een regenboog aan de hemel. Het teken van hoop voor iedereen

Vormgeving en illustraties

De voorkant van dit prachtig geïllustreerde prentenboek maakt de lezer nieuwsgierig. De illustraties van waterverf zijn rijk van kleur, humoristisch en origineel. De illustraties laten de ongelooflijke diversiteit van de natuur zien. De zachte kleuren geven het boek een rustige en warme uitstraling. De illustraties en de tekst vormen een mooie eenheid. De uitgebreide beschrijvingen maken de bladindeling hier en daar wat onrustig.

Taalgebruik

Kirsten Boie  wisselt dialogen en beschrijvingen af. Ze gebruikt lange zinnen waardoor je als lezer soms de draad kwijt raakt. Dan is het fijn dat je kunt teruggrijpen op het originele verhaal van de ark van Noach.Kirsten schrijft met humor en liefde over de mensen en de dieren. Haar taalgebruik is origineel, grappig en actueel. De dialogen en de vragen tussendoor houden het verhaal levendig.

Doelgroep

Dit prentenboek is niet geschikt voor hele jonge kinderen. Nieuwsgierige kinderen vanaf een jaar of 6 zullen zeker genieten van dit mooie prentenboek. Voor volwassenen is het een klein feestje  om het te mogen voorlezen.

Oordeel

‘De ark van Noach’ is geen prentenboek om in één adem uit te lezen. Er is tijd voor nodig om te genieten, te ontdekken, vragen te stellen en het gesprek aan te gaan over dit o zo bekende verhaal.

EW

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

De Ark van Noach redt alle dieren

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

12.99
12.99

Deel deze recensie