Kijk Ik ben een uitvinder

Kijk ik ben een uitvinder staat vol proefjes en experimenten voor kinderen vanaf 4 jaar. Hoe maak je een sterke brug voor je auto’s? Hoe vouw je het beste vliegtuigje? Hoe maak je een huisje voor insecten?

Uitvoering
Heerlijk kleurrijk boek. Leuk dat in de vormgeving foto’s en illustraties zijn gecombineerd. Stevige hardcover omslag, dikke full colour glanzende pagina’s in het binnenwerk. De pagina’s zijn heel overzichtelijk met korte teksten in gekleurde vlakken. Dat werkt heel handig met het uitvoeren van proefjes. Het is leuk dat de handen die zichtbaar zijn echt kleuterhanden zijn, dat spreekt nog extra tot de verbeelding van de doelgroep.

Inhoud/taal
Omdat de doelgroep nog niet kan lezen moeten ouders dit boek voorlezen. Dit is heel goed te doen met de spanningsboog van de doelgroep, omdat de teksten kort zijn en er veel illustraties bij staan. De proefjes sluiten aan bij het speelgoed waar kleuters mee spelen. Zoals het testen van zelf geknutselde bruggen met je speelgoedauto’s of het maken van een hut voor je playmobil-poppetjes. Elke activiteit is zo ontworpen dat kinderen gebruikmaken van al hun zintuigen en nieuwe dingen leren. De materialen zijn alledaags en de proefjes worden stap voor stap uitgelegd. De ‘grotemensenster’ laat zien waar een kind extra hulp kan gebruiken van een volwassene.

Eindoordeel
Erg leuk boek vol experimenten en proefjes voor kleuters en kinderen tot een jaar of zeven.

NW

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel
of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Kijk Ik ben een uitvinder

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

14.99
14.99

Deel deze recensie