Silvester en de knallende melkbusbende

De hoofdpersoon van het boek, Silvester afgekort Sil, wil graag een metaaldetector maar heeft niet genoeg geld om die te kopen. Samen met zijn vriend Hans gaat hij werken op de zorgboerderij van zijn oom Pier. Daar werken ook mensen met autisme. Autisten reageren anders en ze houden ervan als alles hetzelfde blijft. Maar dat kan lastig zijn in een gewone baan. Sil en Hans maken hilarische dingen mee en ze mogen allerlei klussen op de boerderij doen. Van hokken uitmesten tot het versieren van een kerstboom. Met Oud en Nieuw maken de vrienden kennis met de melkbussenbende. Schieten met carbid… dit hebben ze nog nooit meegemaakt.

Vormgeving en illustraties
De omslag is kleurrijk en voorzien van getekende illustraties. Dit boek is een graphic novel met veel zwart-wit illustraties, soms in de vorm van tekst, maar vaker als getekende afbeelding.

Taalgebruik
Het verhaal is in de ik-vorm geschreven. De zinnen zijn kort, het is geschreven in spreektaal, wel staan er regelmatig moeilijke woorden in. Het is vlot en makkelijk te lezen.

Christelijke karakter
Uit enkele passages kun je opmaken dat het een christelijk boek is. Er wordt niet in gevloekt, de taal is netjes en er wordt gesproken over de kerk.

Doelgroep
Het is een vrolijke graphic novel met humor, korte teksten en veel illustraties. Het boek past bij de belevingswereld van kinderen vanaf 9 jaar en ook als je juist niet van lezen houdt, moet je dit boek eens proberen.

Bijzonderheden
Er is een hele serie Silvester boeken. Dit is alweer het zevende deel.

Leesbeleving en leesplezier
De lezer wordt direct meegenomen in de avonturen van Sil. Hij vertelt wat hij meemaakt en er komen allerlei grappige en soms spannende situaties voorbij. Het boek is ook zeer geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden.

LT

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/9-12-jaar/algemene-boeken/silvester-en-de-knallende-melkbusbende:9789026623783

Boekgegevens

Titel:

Silvester en de knallende melkbusbende

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

200
200

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

€ 15,99
€ 15,99

Deel deze recensie