Rumoer in groep 8

In de klas van Taco gebeurt nog wel eens wat. Meestal leuke dingen. Maar, als er een vervelend briefje in Taco’s tas gevonden wordt, is dat niet fijn. Hoe kan het? Wie doet dit? 

Taco is een enthousiaste en creatieve jongen, met veel ideeën, maar ook met chaos en veel lawaai. Dat vindt zijn omgeving wel eens lastig (vooral juf op school) Hij vindt het niet leuk dat zijn juf hem lui noemt, omdat hij zijn schrift kwijtraakte of zijn huiswerk niet bij zich had. Zelf vindt hij het ook  lastig dat hij zo snel is afgeleid, snel boos wordt of zijn gedachten niet bij de les kan houden. Daarom besluiten zijn ouders een onderzoek te doen. Heeft hij ADHD?

Als Taco stiekeme briefjes krijgt van iemand die jaloers op hem is, als zijn schilderij in school beklad wordt en er een brief met taalfouten in zijn zak zit, gaat Taco als een echte detective op onderzoek uit. Wie kan het gedaan hebben? Wie schrijft briefjes met deze taalfouten?

Wanneer hij een verhaal hoort over zieke kinderen in het ziekenhuis, wil hij iets voor hen doen. Hij maakt een lijstje met  ‘goede ideeën voor zieke kinderen’. En aan de schooldirecteur vertelt hij dat hij de zieke kinderen een kinderbijbel zou willen geven. Dan mag hij een speeltuin in de school organiseren om zo geld binnen te halen.

Joke van Winkel schreef hiermee haar eerste kinderboek over een levendige jongen met een groot hart, een boek over echte mensen die fouten maken en ze toe geven.

Met een vrolijk dynamisch omslag dat naadloos past bij de sfeer van het verhaal.

Voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Rumoer in groep 8

Jaar van uitgave:

2015

Aantal pagina’s:

107

Uitgeverij:

Den Hertog

Prijs:

8.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.