Fout goud

Dit boek – het derde deel in de serie over Niels & Nick. In dit deel krijg je via Niels & Nick meer informatie over kristallen en wiskundige vormen.

Niels en Nick zien op hun wandeling door Utrecht een oudere man die vlak boven de grond iets aan het zoeken is. Tenminste, daar lijkt het op. Het blijkt een professor te zijn die alles weet van fossielen in stenen. Een interview met hem stond net in de krant. Hij had een goudklomp in huis. Dat was het nu juist niet: het was pyriet, het lievelingsgesteente van de professor. Een steensoort die vroeger ‘gekkengoud’ genoemd werd omdat minder geoefende goudzoekers goud ‘dachten’ te vinden.

Niels en Nick worden bij de professor thuis uitgenodigd en bieden hem daarbij aan een ‘belangrijke boodschap’ voor hem te doen. Maar dan gaat het mis…

De auteur wil in deze serie natuurwetenschappelijke informatie meegeven. Dat doet ze nu – verweven in de tekst. Maar voor een echt mooi lopend verhaal, zonder onderbrekingen, zou het misschien een idee zijn de ‘technische informatie’ in aparte kadertjes te plaatsen, zoals Corien Oranje deed in het boek ‘Topnerd Tycho’, waarin ook veel informatie los van het verhaal geplaatst staat. Al heeft de auteurs aan het einde van het boek wel een extra hoofdstuk 12 ‘Meer weten?’ toegevoegd. Ook deze informatie zou beter tot zijn recht komen in apart geplaatste kadertjes, ook qua lay-out.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Fout goud

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

144
144

Uitgeverij:

9.95
9.95

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.