Prinses Emmelie & het ontsnapte paard

Prinses Emmelie en het ontsnapte paard is, net als het eerste deeltje Jij bent een prinses, een parabel; het leert jonge kinderen iets over de relatie van de grote Koning, God, met zijn kinderen:

‘Maar Emmelie’, zegt hij, ‘waarom ben je niet gelijk bij mij gekomen? Je kunt toch altijd alles tegen mij vertellen? Het is niet erg als je een fout maakt, maar je moet er niet over jokken. Als je eerlijk was geweest, hadden we het samen kunnen oplossen. Ben je daarom niet meegegaan naar onze picknick?’ Emmelie knikt. ‘Wat jammer’, zegt de koning. ‘We hebben je gemist!’
De koning, vader van de prinsesjes Emmelie, Rizpah en Felicia, moet een paar dagen op reis. Maar voordat hij weggaat, wil hij eerst nog lekker picknicken met zijn dochters! Daar hebben de meisjes wel oren naar… Prinses Emmelie gaat eerst nog even naar Spikkel, het paard van de koning, om hem te borstelen en klaar te maken voor de reis. Ze vindt het fijn om haar vader te helpen!

Maar Emmelie laat het hek openstaan en Spikkel ontsnapt. Oh nee! Nu kan haar vader niet op reis! Wat nu? Eigenlijk moet ze het aan hem gaan vertellen, maar dat durft ze niet…

Het prentenboek (met het bescheiden formaat van 18×18 cm) heeft lichte kleuren, roze letters en een stickervel als extraatje, geschikt voor meisjes van 4-8 jaar. De illustrator heeft prinsesjes gecreëerd waar jonge kinderen zich eerder in zullen herkennen dan in de bekende sprookjesprinsessen, wat een verdienste is.

Prinses Emmelie en het ontsnapte paard is het tweede deeltje in de serie ‘Thuis bij de koning’. Eerder verscheen Jij bent een prinses.

 Tanneke Dorgelo organiseert ook prinsessenfeesten voor scholen, kerken en boekhandels, zie haar website.

GO

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Prinses Emmelie & het ontsnapte paard

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

8.95
8.95

Deel deze recensie