Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Rosa’s teaparty

Rosa; 3

  • Auteur: Ingrid Medema
  • Illustrator(s): Esther Leeuwrik
  • Serie: Rosa
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 144
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462783324

Rosa’s teaparty is het derde deel in de vrolijke serie over Rosa en haar cupcakes (dl.1) en haar holiday (dl. 2). Als Rosa op een dag een rose envelop krijgt, start er een serie geheimzinnige aanwijzingen over een feest met de excentrieke mevrouw Appletree. Wat zou ze voor leuks in petto hebben? En hoe kan het dat de 2 jaar oudere Harmen uit de Beukstraat hier meer van af weet?  

De Rosa-serie van Ingrid Medema is een echt hebbeding. Meisjes-meisjes van 9+ zullen ervan smullen, letterlijk en figuurlijk. Nadat Rosa in het eerste deel de cupcakewedstrijd won en in het tweede deel naar Engeland reisde voor de winkel van tante Janet, in dit deel ontvangt ze een spannende uitnodiging. Mevrouw Appletree, de bijzondere buurvrouw van tante Janet uit Londen, wordt 60 jaar en nodigt Rosa en haar moeder uit voor het feest. Ook Rosa’s vriendin Maartje mag mee.

Rosa moet wel geduld hebben, want mw. Appletree is ook bijzonder in haar manier van uitnodigen. Telkens wordt er een tipje van de sluier opgelicht. Zo blijft Rosa nieuwsgierig. Waar is het feest? Wat moet ze doen? Wie komen er? Maar Rosa en Maartje krijgen er een geheim bij. Hoe kan het dat Harmen weet dat zij naar het feest gaan? Hoe weet hij dat?

Rosa vindt het leuk om ‘bijzondere woorden’ te sparen en op te schrijven. Ze had al ‘excentriek’, van mw. Appletree, maar in dit boek leer je er wel een paar Engelse en Franse woorden bij. Wat is ‘Bienvenue en France’, wat is een ‘manoir’, wat vind je van het woord ‘mysterieus’ of ‘mystérieux’ – in het Frans. Je leert er zomaar nieuwe woorden bij!

Opnieuw een leuk meisjesboek, waarbij je wel MOET doorlezen. Want jij wilt natuurlijk ook weten waar het feest is, hoe het feest is, en wie er bij zijn. En, heeft Harmen er nu mee te maken of bluft hij?

Rosa & Maartje beleven een leuk feest. Hoe? Dat moet je zelf lezen…

Dit boek ziet er zo gezellig uit, dat je het direct wilt gaan lezen & bekijken. Het omslag is grappig, aantrekkelijk, vrolijk. De tekst is afgedrukt in schrijfletters, afgewisseld met de vrolijke illustraties van Esther Leeuwrik. Het kan niet anders: als je eenmaal aan deze serie begint, wil je alle boeken lezen.  Oja, het boek wordt afgesloten met een recept voor koekjes en een bladzijde voor je eigen vriendinnenboekje.

Dit boek is geschikt voor meisjes vanaf 9 jaar, AVI M5.

Schrijfster Ingrid Medema vindt het leuk om jouw reacties op het boek te horen, laat een bericht voor haar achter op haar website.

Thirza (11 jr.): Ik vond dit een leuk boek en vertel dit ook aan mijn vriendinnen’. Ik hou ook erg van bakken en koken en zou ook best mee willen werken aan zo’n feest’. 

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE