Rome, sweet Rome!

‘Rome, sweet Rome’ is het vervolg op ‘Bruggers’ – een nieuwe serie over klasgenoten Bas en Charlotte, met illustraties van Daan van Oostenbrugge. Opnieuw een paperback in ‘handgeschreven’ tekst’ van Janwillem Blijdorp, met in de hoofdrol Bas de Lange, kleinste van de klas, 10jr, hoogbegaafd, en Charlotte de Kleine, langste van de klas, 13 jr, door ziekte een jaar langer op de basisschool geweest. Bas en Charlotte zitten bij elkaar in de brugklas en moeten allebei tegen vooroordelen vechten vanwege hun lengte. Gelukkig slaan ze zich er prima doorheen. Een leuk concept!

In dit deel doet de klas mee met een scholenwedstrijd, waarbij je als hoofdprijs een week naar Rome mag. De klas kan natuurlijk niet zonder de inbreng van hun eigen Bassiepedia, die in verband met zijn ‘lengte’ wel op een krukje moet staan om mee te doen. Want ze gaan natuurlijk voor de hoofdprijs. Wie wil dat nu niet? Nou….

Er is wel iemand die misschien niet wil. Een heel belangrijk iemand. Die wel naar Rome wil, maar niet zo snel…. Hoe dan? Wie?

Natuurlijk wint de klas en gaan ze naar Rome, waar ze enorm genieten en er veel te zien en te beleven is. Lukt het om iedereen mee te krijgen? Wat zeg je, vliegangst? Yep! Daar wordt iets leuks voor bedacht.

Deze nieuwe serie is een erg leuk initiatief, dat aanmoediging verdient. De vlotte vorm, de ‘handgeschreven’ paperback zal zeker in de smaak vallen. Wel is het jammer dat de humor soms wel erg flauw is en de auteur ouwelijke ideeën over het huwelijk ventileert ‘Dan heb je, voordat je gaat trouwen, nog jaren de tijd om je toekomstige man te kneden, totdat hij is zoals jij hem hebben wilt’. Daarnaast laat Blijdorp bruggers wijsheden zeggen die meer bij hun (groot-)ouders passen…

Het is in deze serie wel handig om het eerste deel ‘Bruggers’ gelezen te hebben, dan ben je alvast ingepraat over de gevoeligheden in lengte & slimheid van Bas en Charlotte in de brugklas.

Het boekje ziet er door de vormgeving aantrekkelijk uit: vlotte paperback, ‘handgeschreven afgedrukt’, met grappige, cartooneske illustraties van Daan van Oostenbrugge, waardoor het geheel een makkelijk leesbaar, laagdrempelig boekje is.

We zijn benieuwd wat Bas en Charlotte nog meer gaan beleven. Gaat Bas eindelijk groeien en raakt Charlotte uitgegroeid. Of blijft het een brugger-serie?

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Rome, sweet Rome!

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

200
200

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

11.95
11.95

Deel deze recensie