Het grote voorleesboek van Sofie

Elke dag een verhaaltje voor kleuters (tot en met zes jaar) : dat kan met het grote voorleesboek van Sofie. Alle verhalen over het eigenwijze meisje Sofie, haar zusje Lotte en Sofies vriendje en buurjongetje Bram zijn gebundeld in een dikke paperback. Lekkere korte alledaagse verhalen, die vriendelijk, geruststellend en herkenbaar zijn: perfect om bijvoorbeeld ‘s avonds voor het naar bed gaan voor te lezen of natuurlijk in de klas

Herkenbare gebeurtenissen waar kleuters veelal mee te maken krijgen komen aan bod, zoals het kwijtraken van een knuffel, nieuwe schoenen, de tandarts, een jarige juf, ruziemaken om een fietsje. Het is duidelijk dat de kinderen in een christelijk gezin opgroeien. Als Sofie aan haar mama vraagt hoe ze als baby geboren kon worden, antwoordt haar mama: ‘God heeft je laten groeien. Hij maakte je handen en je ogen. Hij maakte je helemaal’.

Sofie is de oudere zus van Lotte, en is een heerlijk eigenwijs meisje. Als papa een dagje oppast, doet ze lekker haar nieuwe pyjama aan naar school. Papa denkt dat het ‘gewone’ kleren zijn. Als haar knuffel kwijt is, zoekt iedereen in huis mee en vindt papa Fluf onder de bank. Maar, Fluf is stout geweest om weg te lopen en moet daarna voor straf… onder de bank! Sofie’s buurjongen Bram bidt niet voor het eten, maar hij wil wel eens op de fiets proberen te bidden, met zijn ogen dicht en zijn handen gevouwen… Wel gevaarlijk, maar ‘voor meisjes wel, voor jongens niet‘.

De verhalen zijn lekker kort. Even een verhaal voorlezen kan daardoor heel makkelijk. En als er tijd voor is, kan er nóg een voorgelezen worden. De verhaaltjes zijn niet spannend, eerder geruststellend te noemen. Wel zijn ze heel herkenbaar en daardoor erg leuk voor kleuters. Gewoon verhalen die bij iedereen in het dagelijks leven kunnen gebeuren.

Auteurs Annemarie ten Brinke en Willemijn de Weerd zijn erin geslaagd de nodige humor en sfeer in hun verhalen te stoppen. Ze komen allebei uit het onderwijs en zijn beiden moeder van jonge kinderen. De verhalen liggen dus voor het oprapen.

Het boek – een dikke paperback –  ziet er mooi, verzorgd uit. Met een fris omslag, ‘vette’ letters, waarbij de blauwe letters van het  ‘grote’ voorleesboek van Sofie eruit springen. Met mooie witte bladzijden op stevig, dik papier en geïllustreerd met de speelse tekeningen van Marie-Sophie Mejan en Esther Leeuwrik.

Dit boek hoort bij de basisuitrusting  op de boekenplank van kinderen vanaf vier jaar. Om voor te lezen en nog eens en nog eens…

De verhalen van Sofie en Bram verschenen eerder in ‘De wiebeltand van Sofie’, ‘De knuffel van Sofie’ en ‘Sofie in groep drie’.

AP

Thirza (4 jr.) wordt voorgelezen door haar mama: ‘Dit is een ontzettend leuk boek om voor te lezen. We lezen er elke avond een verhaaltje uit voor en dat is vaak niet genoeg voor onze dochter! De verhalen zijn erg sprekend, omdat ze zo herkenbaar zijn voor haar. Elke keer is ze weer nieuwsgierig waar het over zal gaan. De illustratie erbij maakt het helemaal af!’

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Het grote voorleesboek van Sofie

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

247
247

Uitgeverij:

Mozaiek junior
Mozaiek junior

Prijs:

16.90
16.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.