Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Rosa’s diary

Rosa; dl. 4

  • Auteur: Ingrid Medema
  • Illustrator(s): Esther Leeuwrik
  • Serie: Rosa
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 181
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462789395

Door ‘lees-meisjes’ in mijn omgeving wordt er verlangend naar uitgekeken: ‘oh, een nieuwe Rosa’, mag ik die lenen/lezen? De vrolijk-vriendelijke verhalen over Rosa en haar internationale cupcake-vrienden in Engeland en Frankrijk zijn geliefd. En daarbij: de boeken zien er ook heel aantrekkelijk uit in rose-lila tinten met de lichtvoetige speelse illustraties van Esther Leeuwrik en het handgeschreven lettertje.

In het vierde deel van de Rosa-serie gaat Rosa met haar vriendin Maartje op reis, met de Thalys naar Parijs en verder om te gaan kamperen op Manoir Appletree. Was ze in het vorige deel (3) voor het eerst in dit mooie landhuis voor de 60e verjaardag van mw. Appletree, nu is ze benieuwd hoe deze ‘oudere vriendin’ het huis opgeknapt heeft.

Rosa wil een videodagboek maken van haar reis en verblijf op Manoir Appletree en heeft het dus erg druk. Waar moet ze wel niet allemaal aan denken. Haar mobiele telefoon is haar eerste levensbehoefte voor het dagboek, maar ook haar mooie rugtas met alle belangrijke papieren is onmisbaar.

En daar gaat het mis. Op een onbewaakt moment op de camping laat Rosa haar rugtas liggen. Wat moet ze zonder al haar belangrijke papieren, treinkaarten, geld…? Maar dan ziet ze het meisje Amira van Toko Lalablakla met haar rugtas lopen. Die moet ze wel gestolen hebben!

Hoe komt Rosa er achter of Amira haar rugtas gestolen heeft? En is dat zo? Hoe moet Rosa dan terugreizen?

Dat moet je zelf lezen en kan ik niet verklappen. Leuk in dit boek is dat er achterin het boek- voor de Rosa-fans – een echte Rosa-test opgenomen is met 5 Rosa-vragen. Eens kijken of je alle boeken goed gelezen hebt! En natuurlijk ontbreekt een lekker recept niet: maak een ‘brownie in een mok’. Op de binnenkant van het kaft is een tekening gemaakt van Manoir Appletree en de omgeving. Dan weet je hoe het er uit ziet.

Wil je schrijfster Ingrid Medema laten weten wat je van haar boek vindt, of misschien een vraag stellen of een tip voor een volgend boek, geef het door via haar website.

Lotte (11 jaar): ‘Dit boek wil je echt in een keer uitlezen!’

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekwinkel

of

BESTEL ONLINE