Boekdetails

Kinderen & geloven

ADVENTure

Als gezin op reis met Jozef en Maria

  • Auteur: Hanna Holwerda
  • Illustrator(s): Tirza Beekhuis
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 36
  • Uitvoering: Brochure
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433149

ADVENTure: Ga met Jozef en Maria op avontuur in de Adventstijd met dit boekje, annex werkschrift. De titel ADVENTure is perfect en passend gekozen! Ook de ondertitel geeft precies aan wat je met dit boekje kunt doen: Samen als gezin op reis gaan – van Nazareth naar Bethlehem – met Jozef en Maria. Met dit boekje leef je als gezin toe naar kerst. Mooie adventstijd gewenst!

Dit geniete boekje ziet eruit als een mooi schrift, een werk-schrift. Want in ADVENTure ga je samen op avontuur door de tijd met Jozef en Maria.

Allereerst vind je vingerpopjes – getekend door illustrator Tirza Beekhuis – die je uit kunt knippen en waar je later in het boekje de Bijbelse verhalen na gaat spelen. Popjes van de Bijbelse figuren die in dit boek (schrift) voorkomen, als Jozef, Maria, Jakob, Hanna, Ruth, een Engel, Eli, Abraham, een Herder, Noomi, David en Isaak.

In het midden van het boek is een landkaart opgenomen, waarop je in genummerde stippen de route volgt die Jozef en Maria waarschijnlijk gevolgd zijn op hun weg naar Bethlehem. De nummers op de stippen corresponderen met de data’s/nummer-volgorde in het boek. Deze kaart moet je natuurlijk ophangen om zo te kunnen zien, hoever Jozef en Maria èn hoever je thuis bent op je adventsreis naar Kerst.

En zo ga je met je gezin – vanaf 1 december – met Jozef en Maria op reis naar Bethlehem. Wat doe je elke dag? Wat doen we bij 1 december? Bovenaan de bladzijde wordt een bijpassende Bijbeltekst genoemd, aangevuld met een tip voor het lezen van een Bijbelgedeelte. Er volgt een kort stukje tekst. In een gekleurd blokje staat wat je nodig hebt voor de activiteit van deze dag. ‘Schuif Jozef en Maria een stapje verder op de landkaart’: dit doe je elke dag, zo zie je hoe de reis naar Bethlehem gaat. Je krijgt een opdracht om met de vingerpoppetjes van Jozef en Maria te praten over de reis. Hang de landkaart op. En maak samen een woordspin (woordveld/brainstorm) over Advent. Waar moet je aan denken? De bladzijde wordt afgesloten met een een dankgebed. Bij elk item wordt met symbolen aangegeven wat je moet doen.

In deze uitgave ga je samen bijbellezen, zingen, bidden, kleuren, knutselen, nadenken, doen, helpen, zorgen, beleven, meeleven, dromen, muziekmaken, vouwen, ….

Dit werkschrift past naadloos bij de nieuwe manier van Bijbellezen met je kinderen, in het gezin, waarin niet alleen (of vooral) aandacht is voor de tekst, voor de taal of het onthouden van weetjes, maar waarin daarnaast de beleving van de tekst aandacht krijgt door dingen te doen. Dit zie je bijvoorbeeld terug door het werken met vingerpoppetjes, het zelf verplaatsen van Jozef en Maria op de kaart, en het praten over Advent en het op deze manier nadrukkelijk betrekken van alle kinderen bij het Bijbelverhaal. Ook is het mooi om door deze manier van werken de Bijbelse lijnen vanuit het Oude Testament naar de tijd van Jezus in het Nieuwe Testament te zien.

Aanrader om als gezin (met kinderen in de basisschoolleeftijd) te gebruiken in Adventstijd.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE