Jezus is geboren / De wijzen uit het oosten

‘Ik wil alle mensen tellen’, zegt de keizer in ‘t paleis. Iedereen moet naar zijn stad toe. Heel veel mensen gaan op reis. Peter Boer bewerkte een aantal bekende bijbelverhalen tot een rijm-verhaal, dat je voor kunt lezen, maar ook kunt zingen. In dit omdraai-boekje is gefocust op kerst, met het verhaal van Jezus’ geboorte en van de wijzen uit het oosten.

 

Ook deze tekst is zingbaar op de wijs van een aantal bekende christelijke liederen, als ‘Hoger dan de blauwe luchten’, ‘Jezus, leven van mijn leven’, ‘Wat de toekomst brengen moge’, en nog een aantal liederen.

Zingen is een mooie manier voor kinderen om verhalen beter te onthouden. Als deze ‘verhalen’ regelmatig gezongen worden in de adventstijd, zullen de teksten er bij de kinderen in ‘geslepen worden’. Maar een engel zegt dan: ‘Hoor eens! Wees niet bang, ik maak je blij. Jezus Christus is geboren. In de kribbe, daar ligt Hij’.

En nog een fragment uit ‘De wijzen uit het Oosten’. Wij gaan zoeken naar die Koning! Deze ster wijst ons de weg. Als we Hem gevonden hebben doen we alles wat Hij zegt’.

Eerder bewerkte Boer al de verhalen van Abraham en Jacob, en Adam & Eva en Noach.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Jezus is geboren / De wijzen uit het oosten

Jaar van uitgave:

2016
2016

Aantal pagina’s:

40
40

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie