Boekdetails

Kinderen & geloven

Kijk eens om je heen

bijbelse vertellingen op rijm - - de bekendste liedjes uit 'Alles wordt nieuw'

  • Auteur: Hanna Lam
  • Illustrator(s): Remko van der Werd
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 14.99
  • Pagina's: 64
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026621949

‘Kijk eens om je heen’ is een van de bekende bijbelliederen uit ‘Alles wordt nieuw’ van Hanna Lam. Dit prentenboek met 21 liedteksten van Hanna Lam, geplaatst in de context van aansprekende illustraties van Remko van der Werf,  verschijnt ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de bijbelliedjes van Hanna Lam.  ‘Niemand had in 1966, bij het verschijnen van het eerste deeltje van ‘Alles wordt nieuw’, kunnen vermoeden dat deze Bijbelliederen zo in een behoefte voorzagen.

Zoals de huidige generatie christelijke kinderen groot geworden is met liedjes van Elly & Rikkert, Marcel & Lydia Zimmer en Opwekking voor Kids, kunnen de (groot-)ouders van diezelfde generatie kinderen zich hun godsdienstige vorming niet meer indenken zonder de bijbelliederen van Hanna Lam.

En zo is dit mooi uitgegeven vierkante prentenboekje met de 21 bijbelliederen een hommage van de zonen van Hanna Lam aan hun moeder, die met haar liederen een vorm vond om Bijbelse verhalen aan haar zoons te vertellen. Collega Wim ter Burg componeerde aansprekende muziek bij deze liederen. Bij elkaar zorgde dit ervoor dat een generatie kinderen bijbelverhalen leerde en zich deze herinnerde door de vertellende bijbelliedjes.

De grote mensen durven niet, heel Israël is bang, voor Goliat, de grote reus, die sterk is en heel lang. – Daar staat hij midden in het dal, hij lacht hen uit en spot: ‘Waar blijft de man die vechten zal, en waar is jullie God’?  – Maar David met zijn herdersstok gaat helemaal alleen de berg af naar die grote reus en doodt hem met een steen. – Reus Goliath, reus Goliath, ‘t is uit met jou geweld, want David heeft op God vertrouwd, en David is een held. (1 Sam.17)

Door de illustraties van Remko van der Werf is dit geen ‘clean boekje’ met liedteksten van vroeger, maar door zijn kleurrijke levendige, aansprekende en expressieve illustraties is dit een prachtig kijk-lees-zing-prentenboekje geworden. De bijbelverhalen gaan weer voor je leven, je ziet het Bijbelverhaal voor je. Je ziet Jozef in de cel zitten, Mozes in zijn biezen mandje, Jericho vallen, Simson met een leeuw vechten… Je begrijpt de verwondering over Gods schepping (psalm 8) met het jongetje dat op een bergtop naar het heelal en de maan kijkt.

Voor iedereen die met zijn kinderen opnieuw (een selectie uit) de Hanna-Lam-liederen van ‘Alles wordt nieuw’ wil zingen in een mooi prentenboek. Nostalgie voor (groot-)vaders & moeders.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE.