Boekdetails

Kinderen & geloven

Flint en Flore ontdekken de Bijbel

  • Auteur: Ivo Solinger
  • Illustrator(s): Kokako
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 36
  • Uitvoering: Brochure
  • Uitgeverij: Solide Boeken
  • ISBN: 978-94-92092-12-0

Flint en Flore zijn beste vriendjes. Flint is een boek-figuurtje, die verstopt zit in de tekeningen van het boek. Flore is een meisje dat veel van bijbelverhalen houdt en waarbij het – door in dit boek samen met Flint te spelen – net lijkt of ze samen de bijbelverhalen beleven. Als je mee leest, lijkt het alsof jij – de lezer – er ook bij bent. Doe mee! Vrolijke zoekplaten van het Oude en Nieuwe Testament tonen Flint en Flore in zeven verhalen in een groot landschap. Kun jij de twee vriendjes vinden?

In dit A4-formaat oblong (geniete) bijbelverhalen-zoekboek zie je allerlei Bijbelse verhalen langskomen. Het begint al met een grote zoekplaat – verdeeld over twee bladzijden – waarop wel zeven bijbelverhalen te vinden zijn. Zoek de zeven bijbelverhalen en zoek natuurlijk Flint en Flore. Halverwege het boek is nog zo’n zoekplaat over het Nieuwe Testament.

Hierna volgen zeven bekende verhalen uit het Oude Testament en zeven verhalen uit het Nieuwe Testament. Flint en Flore worden personages in de Bijbelse verhalen, zo lijkt het inderdaad net of je er zelf ook bij bent. Dat is erg leuk bedacht. Een interactieve manier van Bijbellezen met kinderen. Want: wat zou jij doen als je in het paradijs woonde? Wat voor naam zou jij de olifant geven? Aan de verschillende lettertypes kun je zien wie wat zegt en wie de ‘verteller’ is en wordt er een vraag aan jou gesteld. Dit boek verbindt de tijd van nu met de tijd van de bijbel. Haha, lacht Flore, weet je nog dat we met zwemles ook met kleren aan mochten zwemmen! Dan ineens ontdekken Flint en Flore een meisje tussen het riet, dat oplet waar haar broertje heen vaart en zien ze een prinses.

Met Flint en Flore zie je Noach de Ark bouwen en voel je de eerste regendruppels,  je ziet dat de toren van Babel gebouwd wordt  en vraagt je af hoe het zou zijn om God in de hemel te zien vanuit die hoge toren en ontdekken dat de mensen elkaar ineens niet meer verstaan. Je maakt mee hoe Mozes door de prinses gevonden wordt, hoe God een pad door de zee maakt voor het volk Israël, je beleeft de val van de muren van Jericho, ziet hoe David sterker is dan Goliath, gaat met de herders op zoek naar Jezus, beleeft de genezing van een verlamde man, hoort Jezus’ verhaal over het zaaien van het zaad, vaart met de discipelen mee op de boot op het meer, zoek je Jezus in de graftuin, zie je Jezus naar de hemel gaan, en voel je de kracht van de Heilige Geest.

Een boek om je samen met je jonge kinderen te verwonderen over de God van de Bijbel, de God die wonderen doet en er altijd bij is. Een boek om te lezen, om in te zoeken, om over en met elkaar te praten en om je telkens zelf af te vragen: wat zou ik gedaan hebben?

Een lees-praat-doe-ontdek-bijbelverhalenboek voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, om de Bijbelse verhalen echt te ontdekken.

Thirza (4 jr.) en haar mama vertellen wat zij van dit boek vinden: ‘Een leuk boek om de Bijbel op een andere manier te lezen. Samen met Flint en Flore ben je er zelf bij en beleef je de verhalen met hen mee. Het boek werd al vaak gepakt door Thirza om alle mooie platen te bekijken om ontdekken welke Bijbelverhalen op de plaat staan. Vooral de vragen die bij de verhalen staan prikkelen wel: Thirza moest hard lachen bij het verzinnen van dierennamen, net als Adam. Het haalt de Bijbelverhalen op een speelse manier naar onze tijd wat ook goed aanslaat bij Thirza (kleuterleeftijd)’.

AP

 

 

Koop dit boek in uw plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE