Reizigers in het dierenrijk

Mooi boek voor alle jongens en meisjes die nieuwsgierig zijn naar het leven van dieren. Wat maken ze voor reizen, soms wel over de hele wereld. Met drie grote landkaarten.

Inhoud
De reizen van een dier gaan soms heel ver, tot wel duizenden kilometers, de hele wereld over. Sommigen reizen alleen, maar andere met hun familie of zelfs in hele grote gezelschappen. Vogels gebruiken de lucht om zich te verplaatsen, de zeedieren gebruiken de golven van de oceaan. Waarom maken ze zo’n lange en soms gevaarlijke trektocht? Is het voor voedsel? De liefde? Of krijgen ze het koud en zoeken ze een ander plekje waar het lekker warm is? En hoe weten ze eigenlijk de weg? Zeker met zulke afstanden is dat toch onbegrijpelijk!

De dierentrek is een natuurverschijnsel waarover je je kunt verwonderen. Dit prentenboek neemt je mee in de prachtige reizen van lucht- water- en landdieren. Ook lees je onbekende en grappige feitjes over deze dieren.

Vormgeving en illustraties
Het boek is een stevig vierkant gebonden boek in matte aardse kleuren. De tekeningen zijn eenvoudig getekend met weinig lijn en kleurgebruik, wat zorgt voor een prachtig resultaat. Het boek bestaat uit drie onderdelen: Met vogels en vlinders de lucht in, Naar de zee, de meren en de plassen en Over de bergen, door woestijnen, zeeën en oceanen.
Op elke pagina worden twee dieren kort en duidelijk besproken met daarbij een prachtige, duidelijke tekening. Onder elk dier staan twee symbolen: bij de wereldbol de afstand die desbetreffend dier kan afleggen en bij de ster een leuk, onbekend of grappig feitje. Ieder hoofdstuk eindigt met een groot uitvouwbare kaart waarop de reizen van de dieren duidelijk zijn aangegeven.

Oordeel
Een prachtig vormgegeven informatief boek! Gezien het taalgebruik en de inhoud is dit Reizigers in het dierenrijk meer geschikt voor wat oudere kinderen, vanaf een jaar of acht. Het is wel geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen. Sommige woorden of begrippen zoals bijvoorbeeld ‘territorium’ zijn dan nog wel wat moeilijk en moeten door de voorlezer dan nog extra worden uitgelegd.

+ duidelijke inhoud
+ mooi vormgegeven
+ /- moeilijkere woorden moeten worden toegelicht

LG

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Reizigers in het dierenrijk

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

17.50
17.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.