Jij bent mijn vader niet!

In ‘Jij bent mijn vader niet’ loopt het – na de scheiding van Thijs’ ouders – behoorlijk uit de hand met het nieuwe ‘samengestelde gezin’. Thijs accepteert de bemoeienissen van zijn stiefvader Bas niet. Dan gaat het ‘nieuwe gezin’ naar Parijs.

Thijs’ ouders en die van Annekim zijn gescheiden. Nu is Annekims vader (Bas) Thijs’ stiefvader in het gezin van zijn moeder Claudia. Thijs’ vader heeft inmiddels een wijze irenische vriendin in Jonieke. Annekims moeder is nog alleen en erg bezitterig richting haar.

Het nieuwe samengestelde gezin van Thijs’ moeder en Bas gaat met de kinderen op vakantie naar Parijs. Daar blijkt hoe allergisch Thijs en Bas op elkaar reageren, hoe bemoeiiallig Bas is richting Thijs en hoe driftig Thijs daar telkens op reageert. Zelfs even samen op een terrasje zitten, werkt niet.

Annekim is ondertussen bij een solo-wandeling in de stad een Nederlandse student Ralph tegengekomen, die haar de stad wel wil laten zien… Op die manier kan ze soms even gas terugnemen. Maar de voortdurende oorlog tussen Bas en Thijs maakt dat het niet de bedoelde ontspannen gezinsvakantie is die Claudia had gehoopt.

Als Bas op een morgen Thijs uit bed wil ‘trekken’ ontploft Thijs en loopt weg. Wat nu?

In dit nieuwste boek van Hans’ Mijnders ontdek je hoe lastig en ingewikkeld een nieuw samengesteld gezin kan zijn voor ouders & kinderen. Mijnders laat ook zien hoeveel kinderen incasseren moeten en hoe ze rekening houden met hun ouders. Het boek zal veel herkenning geven bij ervaringsdeskundige kinderen & ouders.

Gelukkig heeft het boek ondanks alle herkenbare problemen humor, bevat het grappige gebeurtenissen (maar ook grimmige Parijse situaties) en is het vlot leesbaar.

Ik begrijp je best’. Annekim gaat op de stoel tegenover Thijs zitten. ‘Het is waardeloos als je ouders scheiden. Jij vindt mijn vader niet leuk , maar hij is het echt wel. Je moet hem alleen een kans geven. Ik moest er in het begin ook aan wennen dat ik er ineens een tweede moeder, een broer en twee zussen bij had’. Thijs staart een tijdje voor zich uit. ‘Dus jij vindt het ook lastig?’ (…) (…) ‘Ik zal mijn best doen, maar… Thijs grijnst. ‘Dan moet jouw vader dat ook doen’. (blz. 54,55)

Voor j/m, 12+, onderbouw VO,

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Jij bent mijn vader niet!

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

128
128

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

11.90
11.90

Deel deze recensie