Vliegticket naar mijn sponsorzus

Het debuut van Gesa van Delft! In dit verhaal vliegt Sarah met haar vader naar Rwanda om haar sponsorzus Odile te ontmoeten.

Hoofdpersoon Sarah zit in groep 8 en is druk met de voorbereidingen voor de musical. En omdat ze straks naar de brugklas gaat mag ze met haar vader of moeder een reisje maken. Bijvoorbeeld naar een leuke stad ergens in Europa.

Maar Sarah droomt veel verder. Meester heeft het gehad over Marrakesh. Ze denkt ook aan haar sponsor’-vriendin’ Odile uit Rwanda. Zou ze daar niet heen kunnen? Sarah is beslist geen doetje en maakt meer plannetjes en belt met haar vriendinnetjes vast een sponsororganisatie. Ze ontdekt dat haar vader dingen voor haar verbergt en probeert te ontdekken wat het is. Misschien wil haar broertje Tom wel even voor haar afluisteren…?  ‘Het ging over vaksi-dinges en ze hadden het ook over latrodectussen’. Als ze hoort dat haar vader voor zijn werk in Rwanda moet zijn is ze niet meer te houden. Dan kan ze toch best mee?

Sarah is een echte doorzetter, als ze iets in haar hoofd heeft, dan moet het gebeuren.

En zo reist ze uiteindelijk met haar vader mee naar Rwanda, waar ze heel saaie vergaderingen moet uitzitten (nouja…), met haar vader naar een National Park gaat (waar ze de Big5 ziet) en waar ze Odile ontmoet. Ze wil haar heel graag een tas vol tekenspullen geven, omdat Odile dat goed kan. Wie weet kan Odile wel tekenles krijgen. Maar, wat is er met Odile aan de hand?

Een grappig, vrolijk, vlot geschreven verhaal over een levendig meisje met een sterke wil. Een meisje dat laat zien dat als je echt iets wilt en doorzet heel veel mogelijk is. Dat zie je aan haar reis, maar ook aan haar activiteiten om Odile te helpen, om tekenles voor haar te regelen en om dokterskosten voor haar te financieren.

Uiterlijk:

Heel aantrekkelijk omslag in fris-groene tinten met de kaart van Afrika (onder andere) en fotootjes van Odile en Sarah.

Oordeel:

Dit debuut van Gesa van Delft smaakt naar meer. Sommige delen uit het verhaal gaan wat snel, maar dat houdt de vaart er ook in. Het onderwerp en de uitwerking van het verhaal zal vooral veel meisjes (groep 6-8) interesseren. Leesplezier voor groep 6-8.

Dit boek past ook naadloos bij het werk van sponsororganisaties als bijvoorbeeld Red een Kind.

AP

Lees hier het Juryrapport HoogsteWoord 2020, over dit boek.

Schaduwjury PABO Driestar (Gouda) over dit boek: Van Delfts boek wordt gekend door snel afwisselende hoogte- en dieptepunten, een impulsieve en nieuwsgierige hoofdpersoon, een unieke ontmoeting en een fleurige lay-out. Hoewel het boek niet altijd even meeslepend is, maken deze kenmerken haar debuut tot een jeugdig en fris boek. Gertine Kaashoek. Lees ook het rapport van de schaduwjury PABO Driestar Gouda

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Vliegticket naar mijn sponsorzus

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

128
128

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

11.90
11.90

Deel deze recensie