Silvester… en de lekke luchtballon

Dit is alweer de zevende graphic novel over Silvester, die inmiddels al aardig gewend is in IJsselbroek. Ook in dit deel weer veel vrolijkheid in hilarische gebeurtenissen…  En een reis in een luchtballon!

Je zou het misschien niet zeggen, maar in het plattelandsdorpje IJsselbroek is altijd wel wat aan de hand. Nou ja, Silvester maakt er in elk geval steeds van alles mee. Bijvoorbeeld een escaperoom die niet helemaal gaat zoals de bedoeling was. Of een tuinfeest voor de collega’s van Silvesters vader, waar hij en z’n zusje zich heel keurig moeten gedragen…

De avond waarop Silvester op zijn zusje moet passen begint heel chill. Tot de bel gaat. Er blijkt een kudde koeien van de buurman te zijn losgebroken. Ze lopen bij hen door de tuin. Slik. Met behulp van de buren, de politie en een quad lukt het om de koeien uiteindelijk weer weg te krijgen, maar de zo mooi aangelegde tuin is veranderd in een chaos… Hoe moet dat nou met dat tuinfeest?!

Het is ballonvaartweek in IJselbroek en op school bij Silvester wordt er een luchtballonvaart verloot. Silvester heeft er niet echt behoefte aan, maar levert toch zijn briefje in. Hij wil niet aangezien worden voor een stadse kakker die niet in een luchtballon durft. En jawel… Silvester is de gelukkige! Silvester denkt dat hij languit liggend in het gras veeeeel meer geniet van de luchtballonnen dan wanneer hij er zelf in meegaat…

Over deze en nog meer (luchtballon)avonturen is te lezen in dit nieuwe deel. Erg leuk boek voor jongens en meisjes van 10-12 jaar. Door de vrolijke layout, veel tekeningen en weinig tekst, ook een absolute aanrader voor kinderen die niet snel een leesboek pakken! Het lettertype en de lettergrootte maken het tevens een stuk makkelijker lezen voor de zwakke lezers. Een pagina-vullende uitleg over hoe een ballonvaart gaat is een leuke en leerzame aanvulling.

Kijk hier voor de andere delen over Silvester!

LG

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Silvester… en de lekke luchtballon

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

192
192

Uitgeverij:

KokBoekencentrum, Callenbach
KokBoekencentrum, Callenbach

Prijs:

15.50
15.50

Deel deze recensie