Prikkels

In dit boek gaat het over het gebruik van de zintuigen, om meer te ontdekken wie God is. De zintuigen zijn door God gegeven om de wereld om ons heen te ontdekken. Daarbij wordt er gekeken naar verhalen en geschiedenissen uit de Bijbel en naar Gods schepping. Het boek staat vol met informatie, proefjes, opdrachten en testen.

Vormgeving en illustraties
De vormgeving van het boek is heel aansprekend. Er worden veel illustraties en foto’s gebruikt. Het is expressief en vol kleur, dat maakt het erg aansprekend voor kinderen. Per onderwerp, per twee pagina’s, zijn er verschillende blokjes en vormen gevuld met tekst en illustraties.  Dit alles ondersteunt het informatieve karakter van het boek.

 Taalgebruik
Het taalgebruik is eigentijds en duidelijk. Het is aansprekend voor kinderen, en de auteur heeft gebruikgemaakt van rijke taal, door een brede woordenschat toe te passen.

Christelijke karakter
Het christelijke karakter blijkt heel duidelijk uit dit boek. Continu wordt de connectie gemaakt tussen de zintuigen en de verhalen uit de Bijbel.

 Doelgroep
Deze uitgave is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Het boek kan gebruikt worden in de klas of thuis, en oudere kinderen zouden het zelfstandig kunnen lezen. Het boek kan gebruikt worden bij het betrekken van de Bijbel in de leefwereld van de kinderen, en om meer te leren van de context in een verhaal bijvoorbeeld.

Bijzonderheden
Achter in het boek staat een register met Bijbelteksten en termen die gebruikt worden, gecombineerd met de zintuigen waarbij de teksten worden geciteerd.

 Leesbeleving en leesplezier
Het boek is leuk, uitdagend en plezierig om te lezen. Het is erg leerzaam en de diversiteit en de afwisseling maken het interessant voor kinderen.

AWK

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/prikkels-2:9789033834363

Boekgegevens

Titel:

Prikkels

Jaar van uitgave:

2022

Aantal pagina’s:

160

Uitgeverij:

Ark Media

Prijs:

€ 18,99

Deel deze recensie