De vlinderdief

De ouders van de tweeling Daan en Hugo gaan op vakantie en zij mogen niet mee. Daar balen ze van, want nu moeten ze logeren bij hun oom en tante op de boerderij. Daan is een avontuurlijke jongen en Hugo is dat wat minder. Omdat Daan er graag op uit wil, besluit hij om er in zijn eentje op zijn BMX op uit te gaan. En dan stuit hij op een verdachte situatie…

Vormgeving en illustraties
Dit stevig gebonden boek heeft een harde kaft. De aantrekkelijke kleurenillustratie op de voorkant loopt door naar de achterkant. Hierdoor is de kaft een mooi geheel.

Taalgebruik
Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en voert de lezer mee in de huid van Daan. De auteur heeft een fijne en toegankelijke schrijfstijl, hierdoor leest het verhaal prettig. Naast de leerzame weetjes en de spanning zit er ook humor in het verhaal.

Christelijke karakter
Het taalgebruik is netjes en er wordt niet in gevloekt. Je proeft de verwondering over de schepping.

Doelgroep
Het is een leuk, spannend en leerzaam boek voor zowel jongens als meisjes vanaf 9 jaar. Het boek is ook prima te gebruiken als voorleesboek in de klas en het bijvoorbeeld te koppelen aan een natuurles over vlinders. Er wordt veel informatie gegeven over vlinders en de natuur. Ook als je die interesse niet hebt is het toch een leuk en avontuurlijk verhaal om te lezen.

Bijzonderheden

Achter in het boek staat een uitleg van de schrijfster, waarin ze vertelt hoe ze op het idee van De Vlinderdief is gekomen. De uitgave bevat mooie denkvragen en wist-je-datjes. Deze vragen en informatie is ook goed inzetbaar bij een klassikale bespreking. Het boek wordt afgesloten met een aantal interessante vlinderfeitjes. Bij een aantal daarvan kan een QR-code gescand worden voor wat meer informatie.

Leesbeleving en leesplezier
Het boek begint al meteen geheimzinnig met de zin ‘Iets klopte er niet’. Hierdoor wordt de lezer geprikkeld om verder te lezen in dit leuke en avontuurlijke verhaal.

RW

 

Boekgegevens

Titel:

De vlinderdief

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

128
128

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

€ 13,99
€ 13,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.