De boombewakers

Wat is er met de bomen in het park gebeurd? Steeds als Lau, Luuk en Laila erheen gaan, valt hun oog er weer op: heel veel bomen lijken opzettelijk beschadigd te zijn. Maar wie doet er nu zoiets? Begrijpen mensen dan niet dat bomen nodig zijn voor de aarde en voor de mensen? Ze besluiten zelf de dader te gaan betrappen. Maar hoe moeten ze dat doen? Waarom is de politie boos als ze hun vermoedens met hen delen? Zij zijn de dader toch niet? Gaat het allemaal wel goed aflopen?

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven als hardcover en heeft een omslagillustratie met een wat donker kleurgebruik. Het contrast met het licht is daardoor erg duidelijk en maakt het tot een aansprekende, spannende afbeelding. In het boek zijn zwart-wit illustraties opgenomen.

 Taalgebruik
Het boek heeft als leesniveau AVI-E5 en past qua taalgebruik hier goed bij. De inhoud zal herkenbaar zijn voor kinderen in groep 5. Het is voor hen een spannend boek, dat ook ontspanning biedt door de passages waarin de lezer tot rust kan komen. De spanning wordt goed gedoseerd. Er zitten wel wat onwaarschijnlijkheden in, zoals het stiekem weggaan in de avond terwijl hun ouders het niet merken. Dit is niet erg realistisch. Voor kinderen zal dit niets aan het verhaal afdoen.

 Christelijke karakter
De Bijbel wordt sporadisch aangehaald, maar het christelijk geloof wordt verder in het boek niet uitgewerkt.

 Doelgroep
Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Bijzonderheden
Dit boek is het vijfde deel in de serie Scouts in actie. De uitgave bevat leuke weetjes over de natuur.

Leesbeleving en leesplezier
Het is een leuk, leerzaam en avontuurlijk verhaal voor jongens en meisjes, waarin duidelijk wordt dat ook jonge kinderen aandacht en zorg voor de natuur kunnen hebben.

RvL

 

 

Boekgegevens

Titel:

De boombewakers

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

€ 13,99
€ 13,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.