Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Peuterpret

20 peuterliedjes met activiteiten

  • Auteur: Lydia van Mourik
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 14.90
  • Pagina's: 27
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: sth records
  • ISBN: 9789082594508

Muziek is leuk en belangrijk! Lydia van Mourik stelde een muziek-doe boekje samen, speciaal voor papa’s, mama’s en andere opvoeders, om het samen muziekmaken én samen genieten van muziek te stimuleren.

Peuterpret is een mooi compleet boekje met liedjes voor jonge kinderen. Compleet omdat niet alleen de liedtekst erin staat, maar ook het notenschrift, de gitaarakkoorden en een duidelijke uitleg over gebaren die je kunt maken bij het liedje. Onderaan de pagina staan suggesties voor activiteitjes, en wat het helemaal af maakt zijn de knutseltips achterin, om samen met kinderen eenvoudige muziekinstrumentjes te maken.

Er zit een vrolijke cd bij waar ook een kinderkoor op meezingt, wat erg leuk is! Op CD’s die ik ken – met soortgelijke ‘cd’s-bij-peuterliedjesboekjes’ – is dat niet het geval. Het maakt het prettig om de cd te luisteren en ermee mee te zingen. De 20 peuterliedjes gaan over herkenbare zaken: rituelen – eten – lichaamsdelen – dieren – kleuren – tellen – vervoersmiddelen.

Peuterpret is een boek dat er meteen uitspringt: de hippe lay-out en frisse kleuren maken het aantrekkelijk, het valt op tussen andere boeken. In het boek staan geen illustraties, het is echt bedoeld als handvat voor thuis, op de kinderopvang of de peuterspeelzaal. De opmaak is ruim en overzichtelijk.

Van Mourik zelf beschrijft in het voorwoord een aantal doelstellingen van Peuterpret. Eén daarvan is ‘benadrukken dat je geen muzikaal talent hoeft te hebben om met een kind muzikale activiteiten te doen’. Dat is zeker waar, lekker zingen en bewegen samen kan altijd en Peuterpret helpt je er goed mee op weg!

Leuk als cadeautje voor een peuter, ook zeker een aanrader voor in de kinderopvang en op peuterspeelzalen.

GO

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE