Overal en ergens…

Met het voorleesboek ‘Overal en ergens….ga je op reis door Nederland. Je reist door alle provincies en bezoekt vuurtorens, kantoren, een groot schilderij, grachten, water, veel water en dat allemaal in Nederland. Is daar zoveel over te vertellen dan? Jahoor, Meester Arend van Dam vertelt er prachtige verhalen over. Sssst, luister maar eens….

Alle verhalen beginnen met dezelfde zin: ‘Overal in Nederland….’ Voor kinderen vanaf 6 jaar die alle mooie verhalen over Nederland’ willen horen. Het leuke van de verhalen van Arend van Dam is dat ze zo herkenbaar zijn.

Heel veel kinderen wonen tegenwoordig in een nieuwbouwwijk, misschien wel op Kavel 62, zoals de kinderen in Almere. En wie zou er nu niet in een vuurtoren willen wonen, zoals Mieneke uit Zeeland. Helaas voor Mieneke, zit er tegenwoordig niemand meer in de vuurtoren. Een computer doet automatisch het licht aan en uit.

Of wie woont er in een mooie oude stad, waar je kunt zien hoe het er vroeger uitzag, zoals Middelburg. Of misschien woon je wel op een Waddeneiland en niet op ‘het vaste land’. Of misschien woon je wel in Friesland en ga je zeilen leren op een zeilschool. Misschien woon je wel in Groningen, waar onder het land van boer Boon gas gevonden werd. En toen iedereen gas kreeg, werden de mijnen in Zuid-Limburg gesloten. Dat was weer slecht nieuws voor Sjefke, die z’n hele leven in de mijnen had gewerkt. Veel kinderen in Zwolle hebben een vader of moeder die in het hoogste kantoorgebouw van de stad woont, nl. de IJsseltoren.

En zo zijn er zóveel verhalen over kinderen in Nederland in dit boek. Misschien is er wel een verhaal over jouw provincie, of jouw dorp of stad bij….

Arend van Dam laat zien dat Nederland vol mooie verhalen zit. Wat zullen de meesters en juffen blij zijn met dit boek. Hieruit kun je met geschiedenis en aardrijkskunde nog ‘s mooie verhalen uit voorlezen. Heerlijke verhalen om voor te lezen over kinderen uit heel Nederland. Net als in de vorige voorleesboeken maakte Alex de Wolf er weer prachtige sfeervolle illustraties bij.

Voor alle basisscholen zijn de voorleesboeken van Arend van Dam een must voor de schoolbibliotheek. Er hoort weer een mooie poster bij. Lees ook de andere bundels met voorleesverhalen ‘Lang geleden’  en ‘In een land hier ver vandaan’.

Kijk voor de geschiedenis van Nederland ook eens op de website van de canon.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Overal en ergens…

Jaar van uitgave:

2009
2009

Aantal pagina’s:

150
150

Uitgeverij:

Unieboek
Unieboek

Prijs:

17.50
17.50

Deel deze recensie