Ochtendboekje

In dit boek wordt aan de hand van zeventien psalmen, gedurende evenzovele weken, elke dag een psalm of gezang gelezen. Na een begrippenlijst en een morgengebed van Matthew Henry wordt in elk hoofdstuk een psalm of gezang behandeld. Elk stukje begint met een Bijbeltekst en daarna een korte overdenking. Tussendoor staat telkens een korte uitleg over bijv. De bruid en de Bruidegom, profetische zinnen in de psalmen, het jubeljaar. Ook wordt Pasen besproken aan de hand van psalmen. In de begrippenlijst staan thema’s die behandeld worden.

Vormgeving en illustraties
Dit boek is uitgevoerd met een harde kaft. Op de voorkant staat een tekening van een huis met voor het open raam een kind dat aan het bidden is. In het boek staan kleine tekeningen die te maken hebben met het ochtendritueel, bijv. een tandenborstel, schooltas, de Bijbel.

Taalgebruik
De zinnen in het boek zijn kort en overzichtelijk. Het wordt zo geschreven dat het dichtbij komt. De voorbeelden zijn praktisch en herkenbaar.

Christelijke karakter
Het gaat over de Bijbel. De teksten die gebruikt worden, komen uit de Statenvertaling.

Doelgroep
Kinderen van 10-12 jaar kunnen dit boek zelfstandig lezen. Jongere kinderen zouden het samen met ouders ook prima kunnen lezen.

Bijzonderheden
Deze uitgave is bedoeld om te gebruiken in de eerste zeventien weken van het jaar, waarbij het ook aansluit op de periode van Pasen. Het kan eventueel ook in een andere periode gelezen worden.

Leesbeleving en leesplezier
De stukjes bevatten een les voor elke dag. Zo kun je op een goede manier de dag beginnen met de Bijbel.

 WvD

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/ochtendboekje:9789087188481

Boekgegevens

Titel:

Ochtendboekje

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

136
136

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 11,50
€ 11,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.