De rode ruiters – Hoog spel in Rotterdam

Het avontuur begint met een parachutesprong van de Euromast door een geheimzinnige man. Freek, Dick en Ilse komen onverwacht in aanraking met deze en twee andere mannen. Al gauw komt het drietal erachter dat de mannen op zoek zijn naar een geheim voorwerp. Ze weten dat dit niet pluis moet zijn en proberen de mannen daarom voor te zijn in hun speurtocht. Een spannende zoektocht volgt. Wie zijn de pelgrimvaders? Wie vindt het geheime voorwerp als eerste en van wie is dat afkomstig?

Vormgeving en illustraties
Dit stripboek is gebaseerd op het boek Hoog spel in Rotterdam van Johannes Visscher. Daarom is het verhaal niet nieuw, maar dat het is uitgebracht in stripvorm is wel nieuw. De illustraties zijn levendig, kleurrijk en de tekst in spreekwolkjes is duidelijk te lezen. De afbeeldingen en de tekst ondersteunen elkaar. Het stripboek heeft een slappe omslag.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eigentijds. Het stripverhaal is eenvoudig om te lezen. Leuk is het gebruik van humor. De tekst en tekeningen zullen af en toe voor een glimlach zorgen.

Christelijke karakter
Het christelijke karakter van dit stripboek blijkt vooral tussen de regels door. Op het eind is hier meer aandacht voor en lees je een brief van degene aan wie het geheime voorwerp oorspronkelijk toebehoort. Hierin staat uitgebreider beschreven wie de pelgrimvaders waren en helemaal op het eind lees je over de betekenis van het ichthus-teken, dat een rol speelt in het verhaal.

Doelgroep
Dit stripboek is geschikt voor lezers tussen de acht en de veertien jaar. Dit avontuurlijke verhaal zal de lezers zeker boeien.

 Leesbeleving en leesplezier
Een leuk en spannend stripverhaal dat makkelijk wegleest.

MvG

Boekgegevens

Titel:

De rode ruiters – Hoog spel in Rotterdam

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

72
72

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 8,95
€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.