Ik zal met u zijn

Thomas komt uit een arm gezin en werkt al op jonge leeftijd. Later trouwt hij en gaat hij avond aan avond met zijn vrouw kaartspelen bij vrienden. Daar is ook de nodige gezelligheid te vinden. Totdat hij in zijn hart Gods woorden hoort. Hij wordt stilgezet en gaat anders leven. Is dat genoeg om de zaligheid te verkrijgen? Later weet Thomas pas echt wat het is om bekeerd te mogen zijn. Dan vertelt God hem dat hij dominee moet worden. Dat ziet Thomas echter niet zitten. Hoe loopt dat af?

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een kleurige afbeelding op de omslag. In het boek zijn eenzelfde soort illustraties opgenomen, maar dan in zwart-wit.

 Taalgebruik
Het taalgebruik past bij de doelgroep: AVI-M5.

Christelijke karakter
Dit boek heeft een duidelijk christelijk karakter. De hoofdpersoon mag vergeving van zonden ontvangen door de genade van de Heer Jezus Christus. Het boek is een mooie vertelling van een kind van God. Het is heel knap hoe de schrijver het onderwerp bekering voor kinderen duidelijk weet te maken. Ook brengt hij met het verhaal over Thomas Godwin een les over: ook als je juist zondig geleefd hebt, kan God je zonden nog genadig vergeven.

Doelgroep
Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Bijzonderheden
Deel 35 in de serie Op weg naar het Vaderhuis.

 Leesbeleving en leesplezier
Een mooi, duidelijk en boeiend geschreven verhaal. Ook hierin ligt een mooie les voor jonge kinderen!

RvL

 

Boekgegevens

Titel:

Ik zal met u zijn

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

41
41

Uitgeverij:

Gebr. Koster
Gebr. Koster

Prijs:

€ 7,95
€ 7,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.