Een bril voor lu

Op een dag zegt de moeder van Lu dat ze op school komt om samen naar de schooldokter te gaan. In het begin lijkt alles goed, maar dan ziet de dokter dat de ogen van Lu niet goed zijn. Ze moet een bril en dat vindt ze helemaal niet leuk.

Vormgeving en illustratie
Het boek is een hardcover uitgave. Op de omslag staat een kleurrijke tekening van Lu en de dokter die haar ogen opmeet. In het boek staan diverse zwart-wit afbeeldingen.

Taalgebruik
Een bril voor Lu is bedoeld voor beginnende lezers en heeft eenvoudig taalgebruik, op AVI-M3 niveau. De uitgave leent zich ook goed voor voorlezen aan jongere kinderen.  Er zijn geen hoofdletters gebruikt. Bij woorden met meer dan 1 lettergreep zijn er streepjes tussen de lettergrepen toegevoegd.

Christelijke karakter
Het christelijk geloof komt veel naar voren in het boek. Zo wordt er gebeden en gezongen op school. Ook wordt er aandacht gegeven aan een verhaal uit de Bijbel, wat weer te maken heeft met zien. Daarnaast wordt er ook thuis gedankt voor de dingen die er die dag gebeurd zijn.

Leesbeleving en leesplezier
Samen met Lu beleven kinderen uit groep 3 verschillende leuke en afwisselende avonturen.

MK

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/bril-voor-lu:9789463701785

Boekgegevens

Titel:

Een bril voor lu

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

56
56

Uitgeverij:

Gebr. Koster
Gebr. Koster

Prijs:

€ 8,90
€ 8,90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.