Kijk omhoog!

Aan de hand van dit adventspakket kunnen gezinnen bewust toeleven naar het Kerstfeest. Het pakket bestaat uit een boekje met dagboekstukjes en bijbehorende vraag of verwerking, een poster en knipvellen met sterren. Het pakket kan ieder jaar gebruikt worden.

Vormgeving en illustraties
Het boekje met de dagboekstukjes is uitgegeven in brochurevorm, gemaakt van stevig papier. De voorkant bevat dezelfde pastelkleurige illustratie als de bijgeleverde A1 poster: de wijzen uit het oosten. In het boekje staan geen illustraties, behalve een voorbeeld van de ster die die dag opgeplakt moet worden. De sterren op de losse vellen zijn geel met elk een hoofdletter.

Taalgebruik
De tekst is in een hedendaagse stijl geschreven, maar wel met termen uit de Statenvertaling. Deze worden in eigen woorden en met voorbeelden uit de huidige tijd uitgelegd.

Christelijke karakter
Er wordt in dit boek gesproken over de Heere Jezus. Verder wordt de Statenvertaling geciteerd. In de verwerkingen wordt een enkele keer verwezen naar de Bijbel met Uitleg of de Heidelbergse Catechismus.

Doelgroep
Op de achterflap staat de doelgroep vermeld: 4-8 jaar. Dit pakket is geschikt om te gebruiken in gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. De dagboekstukjes zijn voor de beoogde doelgroep te volgen en de bijbehorende vragen en verwerkingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar zeker ook voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Bijzonderheden
Iedere dag wordt er een ster op de grote poster geplakt. Alle sterren samen vormen een Bijbeltekst. De sterren worden niet in volgorde geplaatst, waardoor pas na het opplakken van alle sterren een Bijbeltekst gelezen kan worden.

Leesbeleving en leesplezier
Een fijne handreiking voor gezinnen met kinderen in de basisschooltijd om invulling te geven aan de adventstijd. Door de poster en de verwerkingen komt het Kerstfeest steeds meer tot leven.

EvR

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/kijk-omhoog-3:9789087188139

Boekgegevens

Titel:

Kijk omhoog!

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

36
36

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 13,95
€ 13,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.