Nooit geleerd om Kat te zijn

Ergens in een schuurtje woont een eenzame kitten. Zijn wereld is niet groter dan dat schuurtje, totdat hij wordt opgehaald en in een kattenasiel terechtkomt. Een beetje leuk is het er wel, maar er zijn ook katten die de kitten plagen. Omdat hij niet kan springen bijvoorbeeld, en omdat hij niet weet hoe hij zich moet likken.
Maar alles verandert als Paul en Valerie komen en niet alleen deze kitten met zijn pluizige, gestreepte staart, maar ook nog een andere kat meenemen. Het komt –zoals altijd bij katten– allemaal op z’n pootjes terecht.

Vormgeving en illustraties
Dit boek valt op door z’n vele schattige illustraties, die kleurrijk en simpel maar doeltreffend zijn. De illustraties nodigen uit om te blijven kijken en sluiten perfect aan op het verhaal.

Taalgebruik
De zinnen in ‘Nooit geleerd om kat te zijn’ hebben een wisselende lengte en moeilijkheidsgraad. Het boek doet qua vormgeving aan een kleuterboek denken, maar is dat door zijn taalgebruik niet.

Christelijke karakter
In ‘Nooit geleerd om kat te zijn’ komen thema’s zoals pesten, zorg voor elkaar en eigenwaardigheid aan de orde. Het boek heeft verder een algemeen karakter.

Doelgroep
Kinderen vanaf een jaar of 8 kunnen het boek zelfstandig lezen. Ze missen dan misschien wel de dubbele laag, die het boek juist heel geschikt maakt voor de wat gevorderde lezers en om thuis of in de klas voor te lezen en te bespreken.

Bijzonderheden
Het verscheen oorspronkelijk in het Engels als ‘Alvin, the Cat Who Couldn’t Cat’. Het boek draait om de zwerfkatten die auteur Paul Grimshaw in huis nam.
Met de opbrengst wordt de Belgische stichting poespartoe ondersteund.

Leesbeleving en leesplezier
Een vermakelijk boekje dat jong en oud weet te boeien en dat uitnodigt om nog even over na te denken en door te praten.

 

PB

Boekgegevens

Titel:

Nooit geleerd om Kat te zijn

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

40

Uitgeverij:

Van Driel

Prijs:

€ 13,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.