Noach en de dierenboot

Noach en de dierenboot is een bijzonder kartonboek om overal mee naar toe te nemen. Lang geleden leefde er een man met de naam Noach. Noach hield van God en God hield van Noach. Het bekende Bijbelverhaal wordt verteld voor jonge kinderen. Waar neem jij het verhaal van van de ark van Noach mee naar toe?

Bijbels prentenboek over Noach in de serie ‘Bijbelverhalen om mee te nemen’, met als titel NOACH EN DE DIERENBOOT.

Vormgeving
De vorm zal gelijk aanspreken omdat je het boek als een tasje met je mee kunt nemen, zoals het in de serietitel verwoord is. Het boekje bestaat uit 6 dikkartonnen bladzijden (fijn om zelf om te slaan) met 5 spreads waarop het verhaal van Noach wordt verteld. De bladzijden zijn voorzien van een lichte coating, waardoor je het makkelijk met een doekje schoon kunt maken.

Het bovenste gedeelte van het boekje bevat een uitgesneden kader, waarin je de figuren ziet die in het verhaal een rol spelen. Bij het omslaan verplaats je de figuren naar de linkerkant. Iets wat kinderen erg leuk vinden.

Illustraties
De illustraties zien er vrolijk en kleurrijk uit en zijn goed herkenbaar voor jonge kinderen. Het is misschien wel even schrikken voor de kinderen als ze op de eerste bladzijde gelijk allemaal boze gezichten zien. Het wordt gedeeltelijk uitgelegd in de tekst, maar ik kan me voorstellen dat je daar als voorlezer nog wat meer van wilt vertellen. Vooral met de bladzijde ernaast, waarop Noach en zijn zonen te zien zijn.

Inhoud
Het verhaal begint bij mensen die niet van God houden. Noach en zijn gezin zijn de uitzondering, zij houden wel van God. Noach krijgt van God de opdracht op een boot te bouwen, waarin de dieren (twee aan twee) een plaats krijgen. Dan begint het te regenen en Noach vraagt zich af of dit ooit zal stoppen? Op de laatste spread zie je dat iedereen uit de ark mag, en een mooie regenboog aan de hemel.

Taalgebruik
Het verhaal wordt verteld in de verleden tijd, wat ik voor peuters en kleuters niet aan te raden vindt. Ze kunnen zich veel beter verplaatsen in een verhaal in de tegenwoordige tijd. Sommige zinnen zijn wat lang, daar hadden beter twee zinnen van gemaakt kunnen worden. En of peuters en kleuters het woord ‘helaas’ begrijpen?

Samengevat, een qua vorm origineel uitgevoerd bijbels prentenboek met vrolijke en kleurige tekeningen. Met een beetje meer aandacht voor de tekst was het helemaal af geweest.

 

VK

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Noach en de dierenboot

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

10
10

Uitgeverij:

Kokoekencentrum uitgevers
Kokoekencentrum uitgevers

Prijs:

10,99 of klik op ‘Bestel online’ voor de actuele prijs
10,99 of klik op ‘Bestel online’ voor de actuele prijs

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.