Naar Betlehem

Wat zijn er veel mensen op de been! Ze gaan alle kanten op. Jozef en Maria zijn op weg naar Bethlehem. Daar moeten zij zich laten inschrijven. Dat is een bevel van de keizer. De reis is lang en kindje dat Maria verwacht zal al snel geboren worden. Vinden ze op tijd een plekje?

Uitvoering
Full colour gebonden prentenboek met een harde kaft in een vierkant formaat. De illustraties zijn prachtig en spreken zeer tot de verbeelding. Heel knap hoe de illustrator het verhaal dichtbij brengt. Op de pagina’s bijvoorbeeld waar Maria en Jozef in de rij staan om zich in te schrijven, voel je je als lezer onderdeel van die rij. Mooi ook hoe er diepte in de illustraties zit door op de voorgrond scherp en gedetailleerd te verbeelden en op de achtergrond juist wat minder scherpte en details.

Inhoud/taal
Geschikt om voor te lezen en om zelf te lezen. De zinnen zijn kort, dus beginnende lezers komen ook een heel eind. Er zijn natuurlijk al heel wat kerst-(prenten)boeken op de markt; daarom is het leuk dat dit boek weer net wat andere details belicht. Bijvoorbeeld Maria, die trots is dat Jozef afstamt van de familie van David. Wat ik grappig vind is dat de auteur schrijft zoals kinderen denken. Een beetje van de hak op de tak, zoals dit fragment:

Ze kijken naar de mensen die voorbijkomen. Oud en jong, arm en rijk. Soldaten en koopmannen. Paarden en kamelen. ‘Gelukkig kans ons ezeltje de spullen dragen’, zucht Maria.

Eigenlijk heb ik maar één puntje van kritiek op dit prentenboek en dat is dat het verhaal stopt na de herders. Ik had graag nog een illustratie gezien van de wijzen die op bezoek komen!

Eindoordeel
+ Prachtige illustraties; om bij weg te dromen en verder op door te fantaseren.
+ Geschikt om voor te lezen en om zelf te lezen.
+ In het grote aanbod van kerstboeken dat er al is, vind ik dit prentenboek een mooie aanvulling.

NW

Koop dit boek in uw plaatselijke christelijke boekhandel of bestel online.

 

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Naar Betlehem

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

16
16

Uitgeverij:

Kwintessens
Kwintessens

Prijs:

8,50 (actuele prijs zie Bestel online)
8,50 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.