Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Mijn zoekbijbel

Ondek de mooiste verhalen uit de Bijbel

  • Auteur: Martin Polster
  • Illustrator(s): Carmen Hochman
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 14.99
  • Pagina's: 12
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026622632

Een nieuwe zoekbijbel voor de jongere kinderen.

Inhoud:

In ‘Mijn zoekbijbel’ zijn uit het Oude en Nieuwe Testament de bekendste verhalen gekozen en geïllustreerd. Iedere twee pagina’s beslaan één Bijbelverhaal en samen met de ‘gids’ (een jongetje met een boekrol die aan het begin van het verhaal of door het verhaal heen te vinden is) zoek je naar de kleinste details.

Op de boekrol staat het nummer van het verhaal wat er bij hoort. Sommige nummers hebben meerdere verhalen. Op de uitklap-pagina’s op de voorkant en de achterkant van het boek, kun je de verhalen bij de zoekplaten vinden. Bij elk verhaal staat ook een verwijzing naar het bijbehorende Bijbelgedeelte, zodat je zelf nog het totale verhaal of achtergrondinformatie kunt opzoeken.

Taalgebruik

De verhalen worden verteld met korte zinnen, ongeveer 15 zinnen per verhaal. Ze geven de kern van de Bijbelteksten weer met af en toe een vrije invulling van de schrijver.

Het taalgebruik vind ik soms best wel wat moeilijk voor kleuters, maar samen kom je (al vertellend) een heel eind om de verhalen te combineren met de illustraties.

Zoeken

Samen kun je de figuurtjes of onderdelen zoeken. In het verhaal staan soms verwijzingen, zodat je samen met je peuter of kleuter op zoek kunt gaan naar het juiste plaatje.

Illustraties

De illustraties zijn zo groot en mooi, met kleurrijke details, dat het ook mogelijkheden biedt om zelf in gesprek te gaan over het Bijbelverhaal. Jongere kinderen hebben voldoende te zien op de grote, kleurrijke platen. Voor de oudere kleutertjes staan op de rechterpagina in de zijlijn zes afgebeelde plaatjes die op te zoeken zijn in het grote geheel.

Het enige nadeel, vind ik, is dat de tekst van het verhaal dus alleen op de kaft te vinden is. Dat maakt enerzijds dat de pagina’s volledig gevuld zijn met afbeeldingen, waardoor het met recht een zoekboek is voor kinderen om heerlijk zelf door heen te bladeren en ‘te zoeken’. Maar om écht het Bijbelverhaal te vertellen tijdens het bekijken van de illustraties, is soms wel een uitdaging en vraagt om Bijbelkennis.

Uiterlijk

Het rechthoekige boek is uitgevoerd in een stevige kartonnen kaft en bladzijden.

Doelgroep

Ideaal vind ik dat de pagina’s makkelijk af te nemen zijn met een vochtig doekje. Handig na gebruik van kleine kinderhandjes (peuters/kleuters).

Oordeel

Het is niet een klassieke kinderbijbel, maar echt een zoekboek vol illustraties met heldere kleuren. Ik vind het een absolute aanvulling onder de zoekbijbels.

AO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke christelijke boekhandel

of BESTEL ONLINE