Mijn stoere ontdekboek

Mijn stoere ontdekboek is een superleuk boek voor jongens en meisjes die houden van de natuur en graag dingen onderzoeken.

Heel veel plezier en verwonder je! Schrijft Marieke in haar voorwoord. En ja, er is inderdaad heel veel om je heen om je over te verwonderen… In huis, in de tuin of in het bos, als je goed kijkt is er zoveel bijzonders te zien! Dit boek helpt je met het ontdekken van al dat moois.

Op de eerste bladzijde staat een lijstje: wat neem je mee op onderzoek? Nou, stevige laarzen, een notitieboekje en een pen, een insectenpotje, loep, verrekijker… en nog veel meer. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Oh ja, en vergeet niet dit boek mee te nemen! Er staan namelijk veel handige en interessante dingen in. Een bladzijde met tekeningen van veel voorkomende vogels bijvoorbeeld, zodat jij kan nakijken hoe de vogel die jij ziet heet. En een overzicht van planten en boombladeren die je tegen kunt komen. Hoeveel herken jij er? Ook staat er informatie in over insecten (hoe kan je die goed bekijken? En probeer ze eens na te tekenen!) en dierensporen (zoek maar eens, kan je een afdruk vinden en weet je van welk dier die is?)

Dit ontdekboek is tegelijk een beetje een doe-boek, want je wordt ook aan het werk gezet. Timmer een vogelhuisje, maak een bijenhotel… Met een beetje hulp is dat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Wat ook erg leuk is is dat er ruimte is om (gedroogde) planten en bladeren in te plakken. Zo maak je je eigen planten- of bladerenherbarium (moeilijk woord, het betekent zoiets als ‘verzameling’).

Er staat nog veel meer in, eigenlijk zou je het boek eens moeten gaan bekijken in de boekwinkel. Achterin zit een opbergvakje waar drie ‘ontdekkaarten’ inzitten: een met vogels, een met bloemen en een met pootafdrukken van dieren. Het boek ziet er stoer uit, heeft mooie kleuren, een harde kaft met een elastiek. Lekker stevig dus!
Hou je zelf niet van op onderzoek uit gaan? Dit boek is ook erg leuk om cadeau te doen aan een vriendje of vriendinnetje die graag en veel buiten is.

Hou je wel van de natuur? En wil je graag nog meer ontdekken? Kijk dan ook eens bij Struinen door de schepping of Mussen, mieren en mosterdzaadjes

GO

P.S. Marieke ten Berge maakte nog meer leuke boeken, bijvoorbeeld Mijn leukste teken en schrijfboek. En kijk ook eens bij dit stoere vriendenboek!

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Mijn stoere ontdekboek

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

52
52

Uitgeverij:

Callenbach
Callenbach

Prijs:

14.99
14.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.