Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Mijn leukste teken en schrijfboek

  • Auteur: Marieke ten Berge
  • Illustrator(s): Marieke ten Berge
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 14.99
  • Pagina's: 52
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789043529051

Ben jij creatief? Houd je van tekenen? Of schrijf je weleens op wat je allemaal hebt beleefd op een dag? Check dan eens dit teken- en schrijfboek van Marieke ten Berge!

Marieke heeft al heel veel kinderboeken geïllustreerd, o.a. Voor mijn allerbeste vriend. Ze kan erg mooi tekenen en is heel creatief, en dat merk je in dit superleuke doe-boek!

Er staan allerlei creatieve opdrachtjes in, zoals zelf stempels maken of letters versieren, en een aantal ‘tekenlesjes’ waarin ze tips geeft. Nieuwsgierig? Hier komt er een: als je iets tekent, doe dat dan met potlood. Trek de goede lijnen over met een fineliner. Wacht tot het goed droog is en gum dan de andere potloodstrepen weg. Handig om te weten! Natuurlijk staan er ook voorbeeldjes in van voorwerpen die je kunt tekenen, en hoe je dat het beste kunt doen.

In dit boek is er ook ruimte om te schrijven. Bij ‘teken en schrijf’ staan allerlei opdrachtjes, zoals ‘teken hier je huis’ of ‘wat eet je het liefste?’ Bij ‘teken en schrijf je dag’ kan je schrijven wat je graag wilt onthouden van die dag. Welk woord past er bij deze dag? Welk cijfer geef je het? Zo is het ook een beetje een dagboek.

Tussendoor staan er een paar ‘lekker tekenen/schrijven/kleuren’ pagina’s in waarop je je eigen gang kunt gaan. Daar kan je vast iets moois van maken!

Marieke heeft in dit boek handige tips, en lekker veel ruimte om daarmee aan de slag te gaan. Oh ja, achterin het boek zit een handig vakje met een paar leuke stickervellen erin. Zo kan je dit boek nog verder opvrolijken!

Het boek ziet er mooi uit, het heeft een harde kaft met elastiek, lekker stevig dus. Eigenlijk zou het zelf even moeten bekijken in de boekwinkel. Hou je niet van tekenen of schrijven? Het is ook leuk om cadeau te doen aan een creatieve vriendin!

Marieke maakte ook Mijn stoere ontdekboek, voor kinderen die graag de natuur in gaan.

 

GO

P.S. kijk ook eens bij deze vriendenboekjes!

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE