Mijn eigen prekenschrijfboek

Voor kinderen vanaf 7 jaar een eigen boek om – op 33 zondagen – mee te nemen naar de kerk en zelf mee te schrijven met de dingen die gebeuren tijdens een kerkdienst. Met open vragen en meerkeuzevragen, puzzels en gebedspunten.

Het boek ziet er duidelijk en overzichtelijk uit in blauwtinten, met steeds dezelfde kopjes in balken (Voor de dienst / Tijdens de preek / Tijdens de dienst / Na de preek) en met een duidelijke letter. Elk hoofdstuk/item kan voor elke willekeurige zondag gebruikt worden. Als extra zijn achterin het schrijfboek bladzijden voor twee doopzondagen en twee Avondmaals-zondagen opgenomen. Voor kinderen 8+.

Voorbeeld van vragen/aandachtspunten uit dit schrijfboek: ‘Welke fijne dingen heb je de afgelopen week meegemaakt’ – ‘Waren er ook moeilijke dingen. Wat dan? – Het Bijbelgedeelte vandaag gaat over? – Schrijf de tekst waar de dominee over preekt met met mooie letters in het vak – Schrijf eens drie woorden op die volgens jou belangrijk zijn in de preek. Weet je ook wat ze betekenen? Schrijf dat er maar bij! – Voor welke problemen in de wereld is er vandaag gebeden? Waar wil jij vandaag nog voor bidden en danken?

Auteur Nieske Selles schreef ook het boek ‘Vier het samen’ – met je gezin toeleven naar christelijke feestdagen en ‘Je hoeft niet te kiezen’ over het leven in een pleeggezin. Nieske is zelf ook moeder van pleegkinderen.

Er zijn meerdere titels verkrijgbaar op dit gebied van ‘Prekenboekjes – of schriftjes. Van Corien Oranje (Royal Jongbloed) kwam ook uit ‘ Mijn preek van de weekboek’, herz. uitg. 2015. Bij uitg. Jes (Boekencentrum) verscheen ‘P.s. nu ik hier toch zit’ – prekenschrijfboek voor tieners – en ‘P.s. I love you too’., prekenschrijfboek en meer (voor jongeren) . Kortom, genoeg te kiezen voor kinderen en tieners.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Mijn eigen prekenschrijfboek

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

80
80

Uitgeverij:

Jes
Jes

Prijs:

Deel deze recensie