Boekdetails

Kinderen & geloven

Met je kind door de Bijbel

121 vertellingen

  • Auteur: Kenneth N. Taylor
  • Illustrator(s): Richard en Frances Hook
  • Jaar van uitgave: 1979
  • Prijs: 24,95
  • Pagina's: 272
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Grace Publising House
  • ISBN: 9789492234483

Met je kind door de Bijbel wil – door dicht bij de tekst van de Bijbel te blijven – kinderen vertrouwd maken met het Woord van God. Deze kinderbijbel bevat 68 verhalen uit het Oude Testament en 53 verhalen uit het Nieuwe Testament. Aan het einde van elk verhaal staan een aantal vragen. Deze Bijbel richt zich op kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar.

Uitvoering
De uitvoering van deze kinderbijbel is prachtig! Stevige gebonden kaft en zowel de binnen- als de buitenkant zijn volledig in kleur. De illustraties van Richard en Frances Hook maken voor mij deze Bijbel onderscheidend van de vele andere kinderbijbels die er zijn. Ze zijn ook echt een toevoeging aan de verhalen. Zo bevestigt de illustratie op pagina 19 de titel van het betreffende hoofdstuk: De allerverdrietigste dag. Ook de Jakobsladder (uit de droom van Jakob) op pagina 40 spreekt zeer tot de verbeelding.


Inhoud/taal
Er zijn zó veel kinderbijbels verkrijgbaar… Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het soms kiezen is en veel Bijbels lijken ook zo op elkaar. Zoals al eerder gezegd onderscheidt deze kinderbijbel zich door de prachtige illustraties. Tekstueel vind ik hem niet overal even sterk. Er is gekozen voor een wat ouderwetse omschrijving die niet past bij de nieuwe bijbelvertalingen waar tegenwoordig veel uit gelezen wordt. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over ‘zonden wegwassen’ (zonden vergeven), ‘apostelen’ (leerlingen), ‘Methusalach’ (Metusalem) en Heere wordt geschreven met dubbel e. Soms is de tekst juist weer wél sterk. In het hoofdstuk over de geboorte van Jezus wordt uitgelegd dat ‘een stal een plek is waar ezels, kamelen en andere dieren sliepen’.

De hoofdstuktitels vind ik sterk. Heel direct en nieuwsgierig makend, zoals ‘De fout van Ezau’ en ‘Eten uit de hemel’. Onder elke hoofdstuktitel en ook in de inhoudsopgave staan verwijzingen naar het bijbelgedeelte waar het verhaal op gebaseerd is. Zo kun je het verhaal in de Bijbel opzoeken en nalezen als je dat wilt.

De doelgroep (‘ongeveer 6-12 jaar’) is ruim gekozen. Zowel qua tekst als qua vormgeving zou ik me met deze Bijbel eerder richten op 10-12 jaar.

Eindoordeel
+ Prachtige vormgeving
+ Prachtige illustraties die tot de verbeelding spreken en iets toevoegen aan het verhaal
+ Handige verwijzingen naar de Bijbel
– Hier en daar ouderwets vertaald
– Minder geschikt (te ingewikkeld) voor de onderste helft van de doelgroep

NW

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE