Meneer de Zwerver

Het lijkt  een heel saaie zomervakantie voor Anne en Thijs te worden, maar niets is minder waar. Als ze een boomhut in het bos bouwen, krijgen ze het heel druk met ‘meneer de zwerver’ en wordt het de allerleukste vakantie ooit.

De mama van Thijs en Anne zoekt een baan en wordt aangenomen. Gelukkig maar. Want mama had geen geld genoeg om met de kinderen op vakantie te gaan. Thijs en Anne gaan naar het bos en fantaseren erover om in het bos te wonen. Ze bedenken een plan: een boomhut bouwen. Met sloophout uit een container bouwen ze een mooie boomhut. Maar dan ontdekken ze iets? ‘s Nachts wordt hun hut gebruikt door een magere meneer met grijs haar, meneer de Zwerver.

Hun neef Sietse doet ook mee. Hij neemt een webcam mee, dan kunnen ze ‘s avonds in de hut kijken wat er gebeurt en wat meneer de Zwerver doet. Als ze hem zien, geven ze hem een overlevingspakket. ‘T, A en S’ zoals de drie zich noemen, nodigen hem uit bij hen thuis. ‘Dat lijkt me bijzonder gezellig’, zegt de man, ‘en voedzaam’. Al tijden heb ik geen warme maaltijd genuttigd’. Iris Boter laat de man in ‘plechtig taalgebruik’ spreken, grappig. Als hij hoort dat Thijs en Anne geen vader hebben, moet Anne nadenken over wat hij zegt. Ze krijgt er ‘denkknopen’ van in haar hoofd.

Meneer de Zwerver mag ook in hun bad. Maar helaas komt moeder nu iets eerder thuis, ze schrikt enorm en meneer de Zwerver vlucht het huis uit. De drie bedenken meer plannen om Meneer te helpen. Maar dan komt er ineens iemand met een hoge rekening aan de deur, die hun laptop mee wil nemen. Wat nu?

Een erg leuk, grappig, ontwapenend verhaal over drie kinderen met een groot hart die iemand willen helpen. Het is beslist geen saaie vakantie voor Thijs en Anne. De illustratie-omslag van Mirèn van Alphen is fris, helder, heel aantrakkelijk en past goed bij het verhaal.

Leesplezier voor jongens en meisjes, groep 7.

De boeken in deze serie van Kwintessens hebben een rustige bladspiegel, veel wit om de tekst heen, waardoor de verhalen prettig en makkelijk lezen.

AP

Boekgegevens

Titel:

Meneer de Zwerver

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

116
116

Uitgeverij:

KwIntessens
KwIntessens

Prijs:

8.50
8.50

Deel deze recensie