Thomas in de sneeuw

Thomas in de sneeuw is een deel van de serie voor peuters en kleuters over Thomas. Een compact boekje met heerlijke, korte verhalen die heel herkenbaar zijn. Een boekje om samen te lezen, maar ook om te leren lezen! Door het format is het ideaal voor lerende lezertjes. De voorlezer leest het verhaal en kleuters kunnen de losse woorden of de dikgedrukte zinnen hardop (na)lezen. Heel geschikt voor jonge gezinnen met peuters en kleuters, maar ook zeker geschikt voor kinderopvang, peuterspeelzaal of crèches.

Het boekje begint met het voorstellen van Thomas en zijn vriendinnetje Fien. Dan volgen er een aantal korte verhalen over Thomas en Fien. Samen spelen vinden ze erg leuk en ze beleven dan ook van alles. Het liefste spelen ze in de hut van Thomas. Van de mama van Thomas mogen ze niet te lang in de hut spelen, want het gaat straks sneeuwen. Die nacht kan Thomas dan ook niet zo goed slapen, want.. sneeuwt het al? Stiekem kijkt hij door het raam van zijn slaapkamer. Ja! Joepie, het sneeuwt. De volgende dag kunnen Fien en Thomas heerlijk spelen in de sneeuw en ze maken samen een sneeuwpop. Van mama krijgen ze een echte hoed en das. De pop lijkt nu net echt! Als het erg lang sneeuwt en zo koud is, komt er ook ijs. Thomas mag gaan schaatsen! Samen met papa en Fien beleeft hij heerlijke uren op het ijs. Maar helaas.. na een paar dagen stopt het met vriezen. De sneeuw begint te smelten. Gelukkig heeft Thomas een goed idee om de pop niet helemaal te laten smelten!

Het leuke aan de verhaaltjes is de herkenbaarheid. Peuters en kleuters herkennen onmiddellijk aan de mooie afbeeldingen wat er gaat gebeuren, maar ook de verhaallijn is logisch en goed te volgen. De letters die gebruikt zijn, zijn de bekende schoolletters en daardoor al snel herkenbaar voor de beginnende lezer. De vrolijke illustraties van Willeke Brouwer geven het boekje veel kleur en maken dat je bijna niet kan wachten tot het écht gaat sneeuwen!

AO

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Thomas in de sneeuw

Jaar van uitgave:

2017

Aantal pagina’s:

48

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.