Prinses in de klas

Jop krijgt een nieuw klasgenootje, een leuk vriendinnetje in zijn klas. Ze zit naast hem en heet Doortje. Ze vertelt hem dat ze eigenlijk een prinses is, maar dat niemand dat mag weten. Spannend. Maar Radja is jaloers op Jop. Wat vertelt Doortje allemaal? Wat is dat voor meisje? Ze zijn nieuwsgierig…

Een erg leuk bedacht verhaal over een fantasierijk meisje dat bij Jop in de klas komt. Eigenlijk heet ik Doortje Annabel, maar dat mag niemand weten. Dan gaan ze steeds naar me kijken en zo, snap je?

Wat een spannend klasgenootje krijgt Jop ineens. Ze praten samen over hun geheimpjes. Maar Radja is ook heel nieuwsgierig naar het nieuwe klasgenootje. Ze is jaloers op Jop. Omdat Jop een tijd geleden luizen heeft gehad, noemt Radja hem nog steeds ‘luizenkop’. Maar Doortje kan hier wel mee omgaan. Radje is een eh…. een floddermasjien’. 

Jop snapt er niks van als Doortjes vader haar komt halen. Hij ziet er niet uit als een koning… Maar hij heeft we een bijzondere ring om. Woont Doortje in een paleis? Nee. (wat gek!) Ze kan wel praten in de vreemde taal die ze in het buitenland spraken. Maar dat kan Jop ook. Hij gelooft er nog steeds niks van. En dan laat ze de kast zien met alle prinsessenkleren en andere koningsspullen. Zelfs zwaarden.

Als Radja en haar vriendjes ook op de boot komen, horen ze ‘het geheim van prinses Doortje Annabel’.

Wil jij dat ook weten? Lees het grappige, fantasierijke verhaal over Jop, zijn klasgenoten en het geheim van Doortje Annabel. Voor jongens en meisjes, groep 4-5, AVI E4, AVI M5.

De boeken in deze serie van Kwintessens hebben een rustige bladspiegel, veel wit om de tekst heen, waardoor de verhalen prettig en makkelijk lezen.

AP

Boekgegevens

Titel:

Prinses in de klas

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

52
52

Uitgeverij:

KwIntessens
KwIntessens

Prijs:

7.50
7.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.