Mees en Tijn op jacht in het ziekenhuis

Mees en Tijn zijn neven, maar ook grote vrienden. Als ze bij elkaar zijn, beleven ze telkens een avontuur. Mees logeert nu bij Tijn, die hem de tuin van zijn nieuwe buurvrouw laat zien. Een tuin vol cavia’s, die er vrij rond kunnen lopen.

Dat Ina van der Beek zich goed inleven in j/m van 7-8 jr laat deze serie zien, in de avonturen die de kinderen beleven, in de opmerkingen die ze maken: heel herkenbaar.  Dat kinderen dat ook zo ervaren blijkt uit het feit dat deze serie al tweemaal genomineerd is voor de EigenWijsPrijs.

Mees is heel verbaasd als hij de cavia’s in de tuin van de buurvrouw ziet. ‘Ik vind cavia’s saai. (…) Zullen we voetballen? (…) En toch vind ik  hamsters en cavia’s een beetje saai’, zou u niet liever een hond hebben? Die komt aanrennen als u roept…’

Mees en Tijn ontdekken dat buurvrouw Pien er een hele dagtaak aan heeft om voor alle cavia’s en hamsters te zorgen. Ze heeft ze zelfs allemaal een naam gegeven, namen van mensen uit de straat. Een leuk grapje van de auteur.

Terwijl de jongens de buurvrouw helpen, valt zij in huis en breekt haar been. Ze moet naar het ziekenhuis. Natuurlijk helpen de jongens met de verzorging van de dieren en mogen ze mee op bezoek in het ziekenhuis. En daar bedenken ze meteen een plannetje om de buurvrouw blij mee te maken. Natuurlijk loopt dat uit de hand en beleven de jongens een heel avontuur.  Ina van der Beek is er opnieuw in geslaagd een soepel geschreven, herkenbaar, grappig, avontuurlijk verhaal voor 7+ van te maken.

Leuk zijn de illustraties van Melanie Broekhoven in het boek. Bijvoorbeeld: Wanneer de buurvrouw naar het ziekenhuis moet, tekent ze de jongens met hun armen om elkaar. Het is ook wel heel spannend als zoiets gebeurt. Daarin vult de illustrator de emoties in de tekst op een mooie manier aan.

Aanrader voor jongens en meisjes, groep 4/5 basisschool.

In deze serie verschenen ook: Mees en Tijn op de vlucht – Mees en Tijn en de campingdief – Mees en Tijn en de geheime boomhut – Mees en Tijn bij de brandweer.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Mees en Tijn op jacht in het ziekenhuis

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

85
85

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

7.90
7.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.