Het bijzondere kerstfeest van papa Panov

Het verhaal over Vadertje Panov is een van de meest klassieke, prachtige kerstverhalen die er zijn. Het is reeds bekend bij een breed publiek, toch verschenen er dit jaar maar liefst twee hervertellingen. Dat is prachtig, want zo kan het verhaal ook weer aan de jongere generatie worden doorgegeven.

Papa Panov (oorspronkelijk is het Vadertje Panov, wat iets knusser klinkt) is een schoenmaker in een klein Russisch dorpje. Zijn vrouw leeft niet meer en zijn kinderen wonen ver weg. Hoewel hij altijd vrolijk is, overvalt hem op Kerstavond een soort weemoed. Als hij alleen in zijn huisje zit, dommelt hij weg terwijl hij in de Bijbel zit te lezen over Jezus die geboren werd. Dan klinkt er een stem… ‘Morgen kom ik bij je! Maar ik zeg mijn naam niet!’

Wie was dat? Was dat Jezus? Zou Jezus morgen op het Kerstfeest echt bij Papa Panov langskomen? Vol spanning staat hij de hele dag voor het raam. Terwijl hij een straatveger koffie aanbiedt, een arme vrouw en haar kind helpt en een bedelaar te eten geeft, vraagt hij zich af waar Jezus toch blijft.

’s Avonds gaat hij zich teleurgesteld weer in zijn stoel zitten. Het was toch maar een droom geweest… Of niet?

Ontroerend verhaal met een prachtige boodschap. Op de laatste bladzijde staat alleen: Matteüs 25:40. Mooi om dit Bijbelgedeelte er bij te lezen.

De sfeervolle illustraties van Leontine Gaasenbeek en de laagdrempelige bewerking van Vrouwke Klapwijk zorgen dat deze klassieker weer jaren (voor-)gelezen kan worden in gezinnen, op scholen en in kerken. Een verhaal dat eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben.

GO

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Het bijzondere kerstfeest van papa Panov

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

280
280

Uitgeverij:

Mes
Mes

Prijs:

7,95
7,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.