Lukas gaat naar de kerk

Lukas mag met papa en mama mee naar de kerk. Leuk! Hij krijgt mooie kleren aan en mag lekker spelen in de crèche. Hij mag ook nog eventjes naar de grote-mensen kerk, geld in de collectezak doen en lekker hard meezingen met het ‘Ahahahamen’. Lukas vindt het leuk in de kerk, later wordt hij ook dominee!

Dit boek is heel geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2, maar ook grotere kinderen die opgroeien in een christelijk gezin zullen de herkenning leuk vinden.

Voor in de kerk staat de dominee. – Hij doet zijn armen in de lucht  – en geeft de zegen.- Hij zegt dat God bij ons blijft. – Altijd!

Dit prentenboek kan goed gelezen worden met kinderen die voor het eerst meegaan naar de kerk, hoewel het in veel kerken niet precies hetzelfde zal gaan als in de kerk van Lukas. Niet overal worden de kinderen uit de crèche gehaald om het laatste stukje van de dienst mee te maken, en niet alle dominees geven een hand bij de uitgang. Maar dat maakt het boek niet minder aansprekend.

Lukas gaat naar de kerk’ is een vrolijk vierkant prentenboek met grappige cartoonachtige illustraties en weinig tekst. Op de linkerpagina staat de tekst steeds in vier of vijf korte zinnen, de illustraties beslaan de hele rechterpagina. Deze zijn vrolijk ingekleurd en weinig gedetailleerd, erg aansprekend voor peuters dus. Het boek heeft 12 bladzijden en een vrij grote letter.

Van dezelfde uitgever verscheen ook Ga je mee naar de kerk? door Linda Bikker.

Voor kinderen die opgroeien in een meer bevindelijke kerk verscheen bij uitgeverij De Banier Pieter mag mee naar de kerk van Willemieke Kloosterman.

GO

Boekgegevens

Titel:

Lukas gaat naar de kerk

Jaar van uitgave:

2012
2012

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.