Light keeper deel 6

Dit dagboek helpt je om de Bijbelboeken Exodus, Romeinen, Spreuken, 1 en 2 Koningen, 1 en 2 Thessalonicenzen, Nahum, Habakuk, Zefanja en Hebreeën te onderzoeken. Dagelijks komt in de volgorde van het te behandelen Bijbelboek een kerntekst aan de orde met uitleg, een vraag, spotlights en stof tot nadenken. Er worden vanuit de stukjes verbindingen gelegd met het dagelijks leven van jongeren.

Vormgeving en illustraties
De harde kaft is voorzien van een kleurenfoto van twee vuurtorens, verwijzend naar de titel van het boek. In het boek staan met enige regelmaat zwart-wit foto’s die passen bij de tekst.

Taalgebruik
Het taalgebruik in het boek is rijk en hedendaags.

Christelijke karakter
Ieder stukje in dit boek is bedoeld om de Bijbel te onderzoeken. De geciteerde Bijbelteksten komen uit de HSV. Er staat achtergrondinformatie in over het Oude en Nieuwe Testament, over de te behandelen Bijbelboeken en over verschillende historische personen die belangrijk zijn voor de geloofsgemeenschap die dit boek heeft uitgegeven.

Doelgroep
Hoewel dit niet vermeld staat op het boek, zijn de stukjes geschikt om te lezen voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar. Ook niet-christelijke jongeren kunnen dit dagboek gebruiken om meer te leren over de Bijbel.

Bijzonderheden
Het dagboek bevat een Bijbelleesplan, een aantal bladzijdes met antwoorden op de vragen die op iedere pagina staan, een trefwoordenregister van alle dagboeken die verschenen zijn in de serie, een aantal pagina’s om notities te maken en verschillende pagina’s met achtergrondinformatie. Dit dagboek is onderdeel van de Lightkeeper-serie waar in 6 delen de hele Bijbel behandeld wordt.

Leesbeleving en leesplezier
Een heel compleet en interessant dagboek voor jongeren, met een vertaling naar het leven van nu.

EvR

 

Boekgegevens

Titel:

Light keeper deel 6

Jaar van uitgave:

2019

Aantal pagina’s:

511

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 18,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.