Het grote avontuur

Leren bidden is als een avontuur: hoe vaker je bidt, hoe meer je erover leert. Ook door het lezen van dit boek leer je meer over het gebed. Er staan praktische handvaten in om het gebed vorm te geven.

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een harde kaft met een gekleurde potloodtekening erop: een kind kijkt uit het raam naar de zee. In het boek staan een aantal zwarte pentekeningen die een Bijbelverhaal verbeelden. Jezus wordt hierop ook afgebeeld.

Taalgebruik
Het taalgebruik in dit boek is hedendaags.

Christelijke karakter
Dit boek heeft als thema het gebed. Er staan wonderen uit de Bijbel in om te illustreren hoe God omgaat met het gebed. Ook wonderlijke verhalen en dromen uit de huidige tijd laten zien hoe de Heer het gebed verhoort. Er staan gebeden uit de Bijbel in, ingedeeld op thema. Daarnaast staan er voorbeeldgebeden van en voor kinderen in. In dit boek wordt God aangesproken als Vriend en na het bidden van een bepaald gebed, ben je Zijn kind. Dit zijn twee elementen uit het boek die niet bij de achtergrond van iedere lezer zullen passen.

Doelgroep
Op de achterkant staat een richtlijn voor de leeftijd van de lezers: 9 tot 13 jaar. Dit komt overeen met het taalgebruik van het boek. Er staat vooral beschrijvende tekst in. Het boek kan als uitgangspunt gebruikt worden om met kinderen in gesprek te gaan over het gebed. Deze uitgave is ook geschikt voor kinderen die geen christelijke achtergrond hebben.

Leesbeleving en leesplezier
Een praktisch boekje om vorm en richting te geven aan het gebed van kinderen.

EvR

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/het-grote-avontuur:9789059075429

Boekgegevens

Titel:

Het grote avontuur

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

76
76

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 7,95
€ 7,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.