De jongen met de cowboyhoed

De 11-jarige Josh besluit weg te lopen uit het weeshuis en op zoek te gaan naar zijn familie. Hij heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven en ook nu beleeft hij van alles. Vindt hij zijn familie of wordt hij teruggehaald naar het weeshuis door mr. Deere, die hem onder valse voorwendselen wil adopteren?

Vormgeving en illustraties
Dit boek heeft een harde kaft. Op de voorkant staat een potloodtekening van Josh met zijn voor hem zo belangrijke cowboyhoed. Ieder hoofdstuk in het boek sluit af met een grijze potloodtekening die een sfeerimpressie geeft van het verhaal.

Taalgebruik
Het taalgebruik in het boek is rijk en hedendaags.

Christelijke karakter
De hoofdpersoon in dit boek is niet alleen op zoek naar zijn familie, maar ook naar God. Wie is Hij? Hoe kun je Zijn kind worden? Als hij het antwoord heeft op zijn vragen, belijdt hij zijn zonden en vanaf dat moment is hij een kind van God. Vanaf dit punt in het verhaal staat er ook steeds omschreven hoe Josh tot God bidt op momenten dat hij het moeilijk heeft en Hem dankt als God hem geholpen heeft. Dit wordt heel natuurlijk beschreven.

Doelgroep
Deze uitgave is vooral geschikt voor jongens van ongeveer 10 t/m 12 jaar. Zij zullen dit avontuurlijke boek leuk vinden om te lezen.

Leesbeleving en leesplezier
Een spannend en meeslepend boek dat je niet weg wilt leggen totdat je weet hoe het met Josh afloopt.

EvR

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/jongen-met-de-cowboyhoed:9789059074231

Boekgegevens

Titel:

De jongen met de cowboyhoed

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

160
160

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 7,95
€ 7,95

Deel deze recensie