Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Lifeliner 2 en het geheim van Busy Bee

  • Auteur: Adri Burghout
  • Serie: Lifeliner2; deel 15
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 9,95 - klik op BESTEL ONLINE voor de actuele prijs
  • Pagina's: 139
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789087182915

Rob is piloot bij Medic01. Om wat extra’s te verdienen, vliegt hij in zijn vrije tijd met de Busy Bee, een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Hij verzorgt daarmee demonstratievluchten.
Timo, zijn broer, vraagt zich af waarom Rob dat doet. Zou hij niet bij Eveline, zijn vrouw moeten zijn? Juist nu zij in een GGZ-instelling terecht is gekomen, verwacht hij niet van Rob dat hij extra gaat werken. Hoe kan hij erachter komen waarom Rob zich zo anders gedraagt dan anders?
Hij gaat op onderzoek uit in de loods waar de Busy Bee gestald staat. Daar vindt hij iets dat hem naar een volgend punt leidt. Timo verwachtte echter niet dat hij pas antwoorden op zijn vragen zou krijgen als hij een melding krijgt van een neergestort vliegtuig. Met de traumahelikopter vliegt Timo ernaartoe. Hij schrikt ontzettend, want het gecrashte vliegtuig blijkt de Busy Bee te zijn en wanneer hij ziet wie het slachtoffer is…

Op de omslag zie je gelijk dat ook dit boek van Lifeliner 2 weer spannend wordt. Een gecrasht vliegtuig, naast de groot afgebeelde Lifeliner 2, vangt de aandacht. De titel verwijst bovendien naar een geheim, waardoor je gelijk in het boek wilt gaan lezen om erachter te komen om welk geheim dit boek gaat.
De omslag is kleurrijk weergegeven. In het boek staan nog wat zwart-wit illustraties die de tekst visualiseren. Dit ondersteunt het verhaal. De tekst is in een duidelijk lettertype weergegeven en past goed bij de doelgroep waarvoor het boek geschreven is: 10+. Boven de hoofdstukken staat naast een nummer ook een hoofdstuktitel. Dat geeft alvast een inkijkje in de inhoud van het betreffende hoofdstuk. Het boek leest fijn, doordat de tekst duidelijk en helder is beschreven. De zinnen volgen elkaar bovendien logisch op.

De personages in het boek zijn gelovig. Dat blijkt uit een aantal zinnen, waarin gezegd wordt dat er gebeden moet worden als er nood is. Verder komt het weinig naar voren. Wel worden er morele waarden en normen op nagehouden door de meeste personage. En Rob, die dat in dit boek wat minder heeft, voelt wel aan dat hij verkeerd bezig is.

Het is een mooi boek van een spannend verhaal over Lifeliner 2. Ook dit verhaal verdient het om door velen verslonden te worden!

RvL

 

Bestel online