Bruiloft in het kasteel

Jens en Jolien hebben een bruiloft en wel in een kasteel! De meester gaat met tante Sandra trouwen. Jens en Jolien mogen bruidskinderen zijn. Ze maken op de bruiloft van alles mee.

Zo krijgen ze eerst al pech met de Porsche. En als Jens per ongeluk aan de geluidsinstallatie in het kasteel zit, klinkt de muziek als een oorverdovende herrie door de zaal. Papa wordt er rood van. En dan de schat. Jolien heeft het personeel van het kasteel horen praten over een schat. En als je die vind, win je een hele leuke prijs. Samen met Jens gaat ze op zoek. Zouden ze de schat kunnen vinden en de prijs winnen?

Het boek heeft een vrolijke omslag. Op de voorkant staat een kleurrijke afbeelding over de inhoud van het verhaal. Alle elementen op deze afbeelding komen in het boek terug, zodat het goed de inhoud van het boek weerspiegeld. In het boek zitten vergelijkbare illustraties in zwart-wit. Ze zijn speels en vrolijk en ondersteunen de geschreven tekst. De titel omvat de kern van het verhaal. Het boek is geschreven in een duidelijk en groot lettertype, goed toegankelijk voor de doelgroep (AVI E5) en makkelijk leesbaar. Door de humor die in het verhaal verwerkt is, leest het boek fijn.

Jens en Jolien zijn, evenals het bruidspaar, christelijk. Dat blijkt uit de kerkelijke bevestiging van het huwelijk. De woorden die daar gesproken worden, de Bijbelse boodschap, wordt door Jens en Jolien opgevat alsof zij bekend zijn met de Bijbelse taal. Het wordt in voor kinderen begrijpelijke en herkenbare taal geschreven.

Een leuke toevoeging is de opdracht woordenschat die Jens en Jolien van de meester doen moeten. Veel moeilijke woorden uit het boek worden aan het einde van het hoofdstuk met de betekenis beschreven. Veel van deze woorden hebben met de bruiloft of het kasteel te maken. Dat maakt dat dit boek naast leuk, ook nog eens heel leerzaam is.

Het is een leuk en gezellig boek om te lezen. Ook leent dit boek zich goed om voorgelezen te worden. Een echte aanrader!

RvL

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

Bruiloft in het kasteel

Jaar van uitgave:

2020

Aantal pagina’s:

130

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

10,95 – kijk bij BESTEL ONLINE voor de actuele prijs

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.