Kleur het jaar door

Het boek is een kleine ringband (formaat A5) met kleurplaten op stevig ansichtkaartpapier. Op elke achterkant van een kleurplaat staat een indeling voor het versturen als kaart met plek voor tekst, postzegel en adres. De kleurplaten zijn passend bij kerkelijke feestdagen zoals Kerst en Pasen, maar ook bij doop, belijdenis of bevestiging van ambtsdragers.

Vormgeving en illustraties
De kleurplaten waar dit boekje uit bestaat zijn pentekeningen in zwart-wit, gecombineerd met een Bijbeltekst die bij de tekening past.

Taalgebruik
De Bijbelteksten bij de kleurplaten komen uit de Statenvertaling, wat je soms ziet bij de naamval, zoals bij ‘het lam Gods’. De teksten zijn kort en bondig en passen mooi bij de tekening.

Christelijke karakter
Dit kleurboek bestaat uit christelijke kleurplaten. De kleurplaten zijn fijn om thuis te kleuren en dan op te sturen naar iemand als Kerstgroet en bijvoorbeeld naar mensen die hun kind hebben laten dopen. De kleurplaten zijn ook goed te gebruiken op school of op de kinderclub van de kerk, bijvoorbeeld als verwerking bij een onderwerp.

Doelgroep
Voor kinderen die van kleuren houden is dit boekje zeer geschikt. Kinderen van vier tot acht jaar kunnen de kleurplaten mooi inkleuren. Ook voor oudere kinderen zijn het leuke kleurplaten, maar de tekeningen zijn redelijk eenvoudig en niet heel uitdagend.

Leesbeleving en leesplezier
Een heel leuk boekje, met mooie tekeningen die kinderen het plezier geven van kleuren en het maken van zelfgemaakte ansichtkaarten.

MvV

Boekgegevens

Titel:

Kleur het jaar door

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

23
23

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 12,50
€ 12,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.